AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το αυτόνομο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Boeing έκανε το πρώτο του ταξίδι

to-aftonomo-iptameno-aftokinito-tis-boeing-ekane-to-proto-tou-taxidi-611866

Το πρωτότυπο αυτόνομο επιβατικό όχημα της Boeing με την ονομασία PAV (Passenger Air Vehicle) ολοκλήρωσε επιτυχώς την ελεγχόμενη απογείωση, αιώρηση και προσγείωση του κατά την διάρκεια της πρώτης δοκιμής του. Η πτήση είχε διάρκεια μόλις 60 δευτερολέπτων, αλλά αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη του PAV.

Οι μελλοντικές πτήσεις θα συγκεντρωθούν στην κίνηση προς τα εμπρός καθώς και την εναλλαγή μεταξύ οριζόντιας και εμπρόσθιας λειτουργίας πτήσης.

Ο CTO της Boeing, Greg Hyslop δήλωσε ότι η εταιρεία κατάφερε να έχει ένα ιπτάμενο πρωτότυπο σε μόλις ένα χρόνο από την αρχική σύλληψη της ιδέας. «Η εξειδίκευση και η καινοτομία της Boeing είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη της αεροπορίας ως τον πιο ασφαλή και αποδοτικό τρόπο μετακίνησης. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε νέες λύσεις μετακίνησης με ασφαλή, καινοτόμο και υπεύθυνο τρόπο.»

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα προώθησης και έχει αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Έχει πλάτος 8,5 μέτρα και μήκος 9 μέτρα, ενώ έχει σχεδιαστεί με τρόπο που διευκολύνει την πτήση.

Πέρα από το PAV, η Boeing NeXt, το παράρτημα της εταιρείας που μελετά εναλλακτικές λύσεις για τις αστικές μετακινήσεις, έχει αναπτύξει ένα αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό αεροσκάφος με δυνατότητα μεταφοράς 226 κιλών, με την ονομασία CAV (Cargo Air Vehicle). Το CAV ολοκλήρωσε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση πέρυσι.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο