AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Skoda στη 2η θέση του WRC 2 Pro στο Μόντε Κάρλο

i-skoda-sti-2i-thesi-tou-wrc-2-pro-sto-monte-karlo-611875

Η Skoda Motorsport ολοκλήρωσε θετικά το Ράλι του Μόντε Κάρλο, εναρκτήριο αγώνα της σεζόν του WRC 2019. Ο Φιλανδός οδηγός Kalle Rovanperä με τον Jonne Halttunen για συνοδηγό, τερμάτισαν στη 2η θέση της νέας κατηγορίας WRC 2 Pro, που περιλαμβάνει τα R5 αυτοκίνητα των εργοστασιακών συμμετοχών. Όπως αναμενόταν, η Skoda συμμετείχε στην κατηγορία με την Fabia R5.

Όμως, τις φιλοδοξίες των νεαρών Φινλανδών για νίκη στη WRC 2 Pro «έκοψαν» οι παγωμένες επιφάνειες που τους υποδέχτηκαν στην πρώτη ειδική διαδρομή «La BreoleSelonnet», καθώς το αυτοκίνητο κατέληξε σε ένα χαντάκι και με την βοήθεια των θεατών επανήλθε στον δρόμο, αλλά το πλήρωμα χρειάστηκε να κάνει κάποιες επισκευές πριν μπορέσει να συνεχίσει. Αυτό στοίχισε στους Φιλανδούς σχεδόν 11 λεπτά, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στον χρόνο τους.

Μετά την έξοδο και με έναν μόνο προβολέα να λειτουργεί στο αυτοκίνητό του, ο 18χρονος Φιλανδός έπρεπε να οδηγεί πιο προσεκτικά στην δεύτερη ειδική διαδρομή, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη στην κατηγορία WRC 2 Pro. Τα προβλήματα ωστόσο δεν είχαν τελειώσει, αφού δέχθηκε ποινή διάρκειας ενός λεπτού τη νύχτα μετά την προσέγγιση ενός Σταθμού Ελέγχου Χρόνου από λάθος κατεύθυνση, ενώ έχασε άλλα δύο λεπτά στην αρχή του τρίτου σκέλους, αλλάζοντας έναν κατεστραμμένο ελαστικό.

Ο επόμενος αγώνας, το Ράλι Σουηδίας, θα διεξαχθεί στις 14-17 Φεβρουαρίου.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο