AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Με 473 ίππους οι νέες BMW X3 M και Χ4 Μ

me-473-ippous-oi-nees-bmw-x3-m-kai-ch4-m-368529

Η ΒΜW παρουσίασε το Χ3 Μ και το Χ4 Μ, τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων που θα τοποθετούνται πάνω από τα Μ40i.

Η παραγωγή των νέων οχημάτων έχει προγραμματιστεί για αυτό τον Απρίλιο. Τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με έναν νέο twin turbo κινητήρα 3 λίτρων, με απόδοση 473 ίππους και 598Nm ροπής.

Η κίνηση πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς, με προτεραιότητα στους πίσω, μέσω ενός 8τάχυτου αυτομάτου κιβωτίου Steptronic. Έτσι, τα Χ3 Μ και Χ4 Μ καταφέρνουν να επιταχύνουν από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 4.1 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τις ακόμη δυνατότερες εκδόσεις Χ3 και Χ4 «Μ Competition», για τους πιο απαιτητικούς αγοραστές. Ο κινητήρας σε αυτή την έκδοση αποδίδει 503 ίππους, με την ροπή να παραμένει ίδια (598Nm). Έτσι ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 4 δευτερόλεπτα.

Καθώς και τα 4 αυτοκίνητα είναι προϊόντα του τμήματος «Μ» της BMW, συνοδεύονται από πολλές βελτιώσεις. Οι εμπρός και πίσω αναρτήσεις βελτιώθηκαν, τοποθετήθηκαν μεγαλύτερα anti-roll bars, ενώ επίσης οι μηχανικοί συγκεντρώθηκαν και στην ενδυνάμωση του σασί. Εκτός από τα παραπάνω, όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με ενεργό «Μ» διαφορικό, ρυθμιζόμενη «Μ» ανάρτηση και το «Μ Servotronic» σύστημα διεύθυνσης.

Για να ξεχωρίζουν από τα Χ3 M40i και X4 M40i, οι «Μ» εκδόσεις διαθέτουν μαύρη εμπρός μάσκα και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Επίσης, έχουν διαφορετικούς καθρέπτες και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων και ζάντες 20 ιντσών. Η έκδοση «Competition» ξεχωρίζει με τις ζάντες 21 ιντσών και τις μαύρες απολήξεις εξατμίσεων.

Αργότερα μέσα στο έτος, οι αγοραστές θα μπορούν να βρουν στην λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού την επιλογή «M Carbon exterior package», που θα προσθέτει πολλές εξωτερικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο