AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Honda E Prototype

pagkosmia-premiera-gia-to-honda-e-prototype-377613

Το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο πόλης από την Honda θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης με την ονομασία Ε Prototype. Το νέο μοντέλο βασίζεται στο Urban EV Concept που είχε παρουσιαστεί το 2017 και αποτελεί μέρος της στρατηγικής «Electric Vision» που έχει η εταιρεία για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Το Honda Ε Prototype συνδυάζει μοντέρνο σχεδιασμό, εργονομία, λειτουργικότητα και ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Το νέο αυτοκίνητο αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρείας για το ιδανικό όχημα πόλης. Το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο σχεδιάστηκε με γνώμονα τη λειτουργικότητα και τη χρηστικότητα. Οι γραμμές του αμαξώματος ξεκινούν από το καπό του κινητήρα και συνεχίζονται στο πανοραμικό παρμπρίζ δημιουργώντας μία ενιαία επιφάνεια πάνω από τους εμπρός επιβάτες.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν στο αμάξωμα είναι οι κρυμμένες λαβές στις πόρτες και οι κάμερες που βρίσκονται στη θέση των κλασικών εξωτερικών καθρεπτών (Camera Monitor System). Τα δύο αυτά στοιχεία δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ ξανά σε αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η πρίζα φόρτισης του αυτοκινήτου είναι ενσωματωμένη στο κέντρο του καπό, δίνοντας τη δυνατότητα φόρτισης και από τις δύο πλευρές. Επίσης, διαθέτει φωτισμό LED μέσα από το γυάλινο κάλυμμα του φορτιστή, ώστε να ενημερώνει τον οδηγό για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Κάτω από το αμάξωμα κρύβεται μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης, χαρακτηριστικά της οποίας είναι οι συμπαγείς διαστάσεις με σχετικά μακρύ μεταξόνιο, τα φαρδιά μετατρόχια και οι κοντοί πρόβολοι, στοιχεία που προσφέρουν ευελιξία στην πόλη και δυναμική συμπεριφορά στον ανοικτό δρόμο.

Στο εσωτερικό, η ευρύχωρη καμπίνα αποπνέει μία αίσθηση …σπιτιού, χάρη στο ύφασμα επένδυσης των καθισμάτων αλλά και των άλλων υλικών. Το δάπεδο είναι εντελώς επίπεδο ενισχύοντας την αίσθηση ευρυχωρίας στην καμπίνα.

Η οριζόντια οθόνη περιλαμβάνει μία σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών που επιτρέπουν στους επιβάτες να είναι μόνιμα συνδεδεμένοι με τον υπόλοιπο κόσμο. Από αυτή, ο οδηγός μπορεί να χειριστεί μία σειρά από ψηφιακά βοηθήματα μέσα από ένα μενού πλοήγησης με δυνατότητα ταυτόχρονης διαχείρισης εφαρμογών. Παράλληλα, δύο οθόνες τοποθετημένες στις άκρες του ταμπλό προβάλλουν την εικόνα πίσω από το αυτοκίνητο μέσω των πλάγιων καμερών. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης μία ψηφιακή κάμερα στο κέντρο, στη θέση του κλασικού καθρέπτη.

Το E Prototype θα παρουσιαστεί επίσημα στις 5 Μαρτίου στην Έκθεση της Γενεύης, ενώ η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Honda θα ξεκινήσει μέσα στο 2019.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο