AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Τα Jeep Renegade και Compass αποκτούν έκδοση Plug-In Hybrid

ta-jeep-renegade-kai-compass-apoktoun-ekdosi-plug-in-hybrid-378750

Η Jeep, με την αποκάλυψη των plug-in hybrid εκδόσεων του Renegade και του Compass στη έκθεση της Γενεύης, κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον.

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας της Jeep, το Renegade, συνδυάζει έναν νέο turbo βενζινοκινητήρα 1300 κυβικών με έναν ηλεκτρικό κινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 237 ίππους στην κορυφαία έκδοση.

Με τις μπαταρίες πλήρως φορτισμένες, μπορεί να οδηγηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση 50 χιλιομέτρων, για ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα. Υπό κανονικές συνθήκες (μαζί με τον βενζινοκινητήρα) το Renegade PHEV χρειάζεται 7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα.

Η νέα plug-in hybrid έκδοση του Compass έχει τις ίδιες επιδόσεις με του Renegade. Το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησης, αλλά υπολογίζεται ότι θα έχει όμοιους ρύπους με το Renegade, δηλαδή κάτω από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Πέρα από την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το νέο υβριδικό σύστημα αναβαθμίζει και τις ικανότητες των οχημάτων εκτός δρόμου. Η εταιρεία δήλωσε πως χάρη στην παραπάνω ροπή που προσφέρει ο πίσω ηλεκτροκινητήρας, η πρόσφυση στον πίσω άξονα έχει βελτιωθεί.

Επιπλέον, το σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης 4x4e, επιτρέπει στους δύο άξονες να λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους, κάτι πολύ πιο αποδοτικό από ένα παραδοσιακό μηχανικό σύστημα.

Πέρα από το νέο σύστημα κίνησης, οι νέες εκδόσεις των Renegade και Compass εξοπλίζονται με ειδικό πίνακα οργάνων και οθόνη infotainment.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο