AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το Quattroruote στην 89η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης [εικόνες]

to-quattroruote-stin-89i-diethni-ekthesi-aftokinitou-tis-genevis-eikones-378825

H 89η έκθεση της Γενεύης άνοιξε τις πύλες της για το κοινό σήμερα 7 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 17 Μαρτίου.

Πρόκειται για την πιο σημαντική έκθεση αυτοκινήτων της Ευρώπης όπου εφέτος φιλοξενεί περίπου 900 μοντέλα και περισσότερες από 150 παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές πρεμιέρες. Εξ’ αυτών σημαντικές παρουσιάσεις είναι αυτές των καινούργιων Renault Clio και Peugeot 208 ασχέτως αν θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του χρόνου στην ελληνική αγορά – το 208 στις αρχές του 2020. Επίσης ενδιαφέρουσες ήταν οι πρεμιέρες των Skoda Scala και Kamiq, του νέου μικρομεσαίου SUV της Alfa Romeo με την ονομασία Tonale καθώς και πολλών πειραματικών μοντέλων δομημένων σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Porsche παρουσίασε την cabriolet έκδοση της νέας 911. Είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις Carrera S και 4S, οι οποίες εξοπλίζονται με έναν εξακύλινδρο twin-turbo βενζινοκινητήρα.
Η Spyder έκδοση του Lamborghini Huracan Evo. Εξοπλισμένο με τον V10 της έκδοσης Performante, αποδίδει 640 ίππους, ενώ παράλληλα έχει ανασχεδιαστεί για να είναι πιο αεροδυναμική.
Η McLaren έφερε στην Γενεύη το πιο πρόσφατο “σκληροπυρηνικό” της αυτοκίνητο, την 600LT Spyder. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει περάσει από το πρόγραμμα εξατομίκευσης της εταιρείας, το MSO (McLaren Special Operations).
Η Lamborghini Aventador SVJ Roadster διαθέτει 770 ίππους. Θα κατασκευαστούν 800 μονάδες, γεγονός παράξενο, καθώς η εταιρεία είχε φτιάξει 500 SV Roadster, κάνοντάς τις SV πιο αποκλειστικές από τις SVJ.
To Rimac C_Two έρχεται από την Κροατία και αποδίδει 1.888 ίππους. Η εταιρεία είναι ηγέτης στον χώρο, ενώ παρέχει μπαταρίες σε μεγάλους κατασκευαστές όπως η Porsche. Το ηλεκτροκίνητο hypercar θα κυκλοφορήσει σε 150 κομμάτια, με τιμή 1.795.532€.
Το νέο Renault Clio αποκαλύφθηκε λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του στην έκθεση. Η Γαλλική εταιρεία έδωσε μεγάλη σημασία στο εσωτερικό του νέου αυτοκινήτου, με το «Smart Cockpit».
Το νέο Skoda Kamiq μπορεί να είναι το μικρότερο SUV που προσφέρει η εταιρεία, αλλά διαθέτει εντυπωσιακούς αποθηκευτικούς χώρους, με 400 λίτρα χώρο αποσκευών.
H ολοκαίνουρια γενιά του Peugeot 208 έχει μοντέρνο σχεδιασμό που τραβάει τα βλέμματα. Πλέον είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με το e-208.

Η Aston Martin Valkyrie, το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συνεργασίας της Red Bull με την Aston Martin στην Formula 1. Ο Cosworth κινητήρας του αποδίδει 1.160 ίππους και 900Nm ροπής.

Το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο της Seat ονομάζεται El-Born. Ο ηλεκτρικός του κινητήρας αποδίδει 204 ίππους και έχει αυτονομία 420 χιλιομέτρων.
Το Alfa Romeo Tonale είναι ένα υβριδικό concept SUV το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το Stelvio στην γκάμα της εταιρείας. Ο σχεδιασμός του είναι εντυπωσιακός και πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής, σύμφωνα με την Alfa.
Η Skoda παρουσίασε στη Γενεύη και το ηλεκτρικό concept αυτοκίνητο της, το Vision iV. Το τετρακίνητο SUV-Coupe αποδίδει 300 ίππους και έχει αυτονομία 500 χιλιόμετρα.
Το εκκεντρικό Kangaroo Concept της CFG Style είναι, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ένα ηλεκτροκίνητο “Hyper-SUV”. Μπορεί να επιταχύνει απο τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3.5 δευτερόλεπτα και διαθέτει τετρακίνηση.
car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο