AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

«Άλμα» στις τιμές των μετοχών Peugeot και FCA μετά από φήμες περί συγχώνευσης

alma-stis-times-ton-metochon-peugeot-kai-fca-meta-apo-fimes-peri-sygchonefsis-386459

Οι μετοχές της Peugeot και της Fiat Chrysler Automobiles ανέβηκαν δραματικά μετά από την δήλωση ότι η Γαλλική μάρκα είναι ανοιχτή σε προτάσεις συγχώνευσης με την FCA.

Ο πρόεδρος του ομίλου FFP, Robert Peugeot, δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα «Les Echos» ότι θα υποστηρίξει μία πιθανή συμφωνία με την FCA. «Με αυτούς, όπως και με άλλους, οι πλανήτες μπορούν να ευθυγραμμιστούν», είπε ο Peugeot.

Ακόμη και αν η FCA αρνήθηκε να σχολιάσει την παραπάνω δήλωση, οι μετοχές της ανέβηκαν κατά 5,2%. Οι μετοχές τις Peugeot επίσης αυξήθηκαν, κατά 2,7%.

Πρόσφατα, ο διευθυντής του ομίλου PSA, Carlos Tavares, αλλά και ο νέος διευθυντής του ομίλου FCA, δήλωσαν πως έχουν την πρόθεση συγχώνευσης. Σύμφωνα με τον Tavares, η εταιρεία βλέπει τις Fiat, General Motors και Jaguar Land Rover ως ιδανικούς συνεργάτες.

Η FCA θα ήταν ο ιδανικός έταιρος της συγχώνευσης με τον όμιλο PSA, λαμβάνοντας υπόψη την δυνατή παρουσία αυτής στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Συγκρίνοντας τις δύο εταιρείες, οι πωλήσεις του ομίλου PSA είναι στοχευμένες προς την Ευρωπαϊκή αγορά.

«Η PSA είναι ουσιαστικά αποκλειστική στην Ευρώπη, με το 90% των πωλήσεων της να βρίσκονται εκεί. Έτσι, η απόκτηση μία εταιρείας με πιο ευρεία εμβέλεια, θα είχε νόημα, στρατηγικά» δήλωσε ο αναλυτής της Evercore ISI, Arndt Ellinghorst.

Η συγχώνευση βρίσκεται εδώ και καιρό στην ατζέντα της Fiat Chrysler Automobiles. Για πολλά χρόνια, ο Sergio Marchionne επιδίωκε ενεργά την συγχώνευση της FCA με κάποια άλλη εταιρεία, αλλά η General Motors και κάποιες άλλες εταιρείες του «χάλασαν» τα σχέδια.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο