AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το νέο Kymco Downtown 350i ABS

to-neo-kymco-downtown-350i-abs-387865

Το 2019 είναι μια σημαντική χρονιά για την Kymco που συνεχίζει με σταθερό ρυθμό την έρευνα, εξέλιξη και παραγωγή νέων μοντέλων, παρουσιάζοντας το νέο Downtown 350i ABS .

Πιστή στο εταιρικό της slogan “Win my Heart”, φροντίζει κάθε χρόνο να προσφέρει τεχνολογικά εξελιγμένες μηχανές και να τις εξοπλίζει με εφαρμογές που εκσυγχρονίζουν την διαδρομή των αναβατών.

To Downtown 350i ABS είναι ένα maxi scooter που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των κατηγοριών Luxury GT και Sport Touring, έχοντας σημειώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 100.000 πωλήσεις. Η δυναμική του αύρα φαίνεται από μακριά, ειδικά στο μπροστινό τμήμα του μοντέλου. Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι οι συνολικά πέντε αεραγωγοί, η μεγάλη σέλα, ο αποθηκευτικός χώρος για δύο full face κράνη και το δάπεδο για να πατούν τα πόδια αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ η νέα ζελατίνα είναι σχεδιασμένη για ακόμα καλύτερη αεροδυναμική προστασία.

Ο κινητήρας ανήκει στην οικογένεια G5-SC της εταιρείας. Στην πράξη, G5-SC σημαίνει χαμηλότερο βάρος, λιγότερες τριβές, μικρότερη κατανάλωση, μειωμένοι κραδασμοί και αυξημένη ιπποδύναμη. O μονοκύλινδρος 4βάλβιδος υγρόψυκτος κινητήρας διαθέτει ένα σύστημα ψύξης με σχεδίαση που βελτιώνει τη ροή του αέρα και διατηρεί αναλλοίωτη την απόδοση, ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο ατσάλι και το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5 λίτρων είναι τοποθετημένο στο κέντρο για καλύτερη κατανομή βάρους. Στα φρένα έχει τοποθετηθεί κυματιστός δίσκος διαμέτρου 260mm με τριπίστονη δαγκάνα για εμπρός και ένας ακόμη με διπίστονη δαγκάνα διαμέτρου 240mm πίσω. Το δικάναλο σύστημα ABS 9.1 τελευταίας γενιάς της Bosch περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.

Οι τιμές για το νέο scooter ξεκινούν από  4.995 € για την βασική έκδοση και από 5.595€ για την έκδοση Noodoe.

Η έκδοση Noodoe εξοπλίζεται με μίανεξελιγμένη πλατφόρμα πολυμέσων που λειτουργεί ως “βοηθός” του αναβάτη. Καθώς αυτός πλησιάζει το scooter, το τηλέφωνό του συνδέεται αυτόματα μαζί του, όταν γυρίζει το κλειδί της ανάφλεξης τον καλωσορίζει με την αγαπημένη του φωτογραφία και του παρουσιάζει την πρόγνωση του καιρού. Όταν η βενζίνη τελειώνει, η πυξίδα smart compass, του δείχνει τα πιο κοντινά πρατήρια βενζίνης και τον πλοηγεί σε αυτό της επιλογής του. Στο φανάρι, καθώς το scooter είναι ακινητοποιημένο και μέχρι να ξεκινήσει, το Noodoe δείχνει πιθανές αναπάντητες κλήσεις, έκτακτες ειδήσεις, νέα μηνύματα, ενημερώσεις φίλων στα κοινωνικά δίκτυα και όλα αυτά χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να βγάλει το κινητό από την τσέπη του. Όταν ο αναβάτης σταθμεύσει, το Noodoe αυτόματα απομνημονεύει τη θέση και όταν αργότερα θελήσει να βρει το scooter του, το σύστημα τον κατευθύνει σε αυτό.

Οι βασικότερες λειτουργίες του Noodoe περιλαμβάνουν το GPS,την πρόγνωση καιρού, την “έξυπνη” πυξίδα, την επιλογή της εμφάνισης του ψηφιακού ταχυμέτρου και την εμφάνιση ειδοποιήσεων του κινητού τηλεφώνου.

Σαν προληπτικό μέτρο ασφαλείας, ο αναβάτης μπορεί να διαβάσει μηνύματα και ειδοποιήσεις μόνο όταν το scooter είναι τελείως σταματημένο. Επιπλέον, η εναλλαγή των λειτουργιών γίνεται μέσω διακόπτη που βρίσκεται στο δεξί άκρο του τιμονιού, άρα ο αναβάτης δεν χρειάζεται να σηκώνει το χέρι του από το τιμόνι.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο