AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Toyota αποκάλυψε το νέο Yaris για τις Η.Π.Α.

i-toyota-apokalypse-to-neo-yaris-gia-tis-i-p-a-391112

Η Toyota θα παρουσιάσει το νέο Yaris αργότερα μέσα στον μήνα, στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Για την αμερικανική αγορά, το νέο Yaris θα αντικαταστήσει το Yaris Liftback, το οποίο δεν είχε καλές πωλήσεις σε αυτή την αγορά. Ουσιαστικά, η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πλατφόρμα ένα Mazda 2 και άλλαξε ελαφρώς την εμφάνισή του.

Το νέο Yaris έχει μία γνώριμη εμφάνιση, με την εξάγωνη χαμηλή μάσκα και διαθέσιμα LED φώτα. Το μοντέλο έχει εντυπωσιακό βασικό εξοπλισμό, περιλαμβάνοντας φώτα ομίχλης, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Άλλες αξιοσημείωτες λεπτομέρειες είναι η νίκελ εξάτμιση και οι ηλεκτρικοί καθρέπτες με τα ενσωματωμένα LED φλας.

Η Toyota δεν αποκάλυψε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αυτοκινήτου, αλλά επιβεβαίωσε ότι το hatchback έχει μήκος 410,5 εκατοστών, έχει αποθηκευτικό χώρο χωρητικότητας 450 λίτρων, ενώ το μετατρόχιο είναι περίπου 6 εκατοστά μακρύτερο από τον προκάτοχο του.

Προχωρώντας στην καμπίνα, τους οδηγούς υποδέχεται ένα τιμόνι τριών ακτινών και μία οθόνη 7 ιντσών, συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay. Η οθόνη προαιρετικά διαθέτει και δική της λειτουργία GPS, με τους αγοραστές να πρέπει να αγοράσουν μία κάρτα μνήμης SD για να τη χρησιμοποιήσουν.

Παρατηρούμε ότι υπάρχει κουμπί εκκίνησης κινητήρα, άρα το πιο πιθανόν είναι ότι θα υπάρχει keyless entry, ενώ μετράμε 6 ηχεία για το ηχοσύστημα.

Στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού, το νέο hatchback εξοπλίζεται με δερμάτινο τιμόνι, καθίσματα από δερματίνη, αυτόματο κλιματισμό και αισθητήρα βροχής.

Από πλευρά ασφάλειας, δεν έχουμε να αναφέρουμε πολλά καθώς το όχημα συνοδεύεται με το σύστημα αποφυγής κρούσεων χαμηλής ταχύτητας (low-speed pre-collision system). Αυτό, σαρώνει τον δρόμο για να εντοπίσει πιθανά σενάρια σύγκρουσης και παρέχει ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις εάν μία σύγκρουση είναι επικείμενη. Αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις, το αυτοκίνητο μπορεί να φρενάρει αυτόματα.

Ο τετρακύλινδρος 1.500άρης που τοποθετείται στο Yaris αποδίδει 106 ίππους και συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, με την εταιρεία να δηλώνει πως επιτυγχάνεται κατανάλωση της τάξεως των 5.8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Το νέο Yaris παρουσιάστηκε για την αμερικάνικη αγορά, άρα το μοντέλο που βλέπουμε είναι το «αμερικάνικό». Καθώς η Toyota λειτουργεί διαφορετικά στην Αμερική, το πιο πιθανό είναι ότι αυτό Yaris δεν θα έρθει ποτέ στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Δεν γνωρίζουμε παραπάνω πληροφορίες για την τιμή ή την διαθεσιμότητα του νέου μοντέλου, αλλά θα μάθουμε παραπάνω στις 17 Απριλίου.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο