AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

H Tesla πούλησε 4.600 Model 3 στην Νορβηγία τον Μάρτιο

h-tesla-poulise-4-600-model-3-stin-norvigia-ton-martio-390597

Το Tesla Model 3 έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά φαίνεται πως είναι πολύ δημοφιλές και στην Ευρώπη, όπως δείχνουν τα πρόσφατα αποτελέσματα.

Σίγουρα, η χώρα η οποία δείχνει να έχει «ερωτευτεί» το μικρό ηλεκτροκίνητο Tesla είναι η Νορβηγία.

Μόνο τον Μάρτιο, πουλήθηκαν 4.609 Model 3 στην Νορβηγία, ενώ τον Φεβρουάριο πουλήθηκαν 792 μονάδες, σύμφωνα με το Teslastats.

Η Νορβηγία προώθησε τόσο πολύ τα ηλεκτρικά οχήματα, σε σημείο που πέρσι, το ένα τρίτο των νέων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην χώρα να είναι ηλεκτρικά.

Το Nissan Leaf ήταν το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Βόρεια Ευρώπη για το 2018, με 12.303 πωλήσεις, αλλά φαίνεται πως φέτος, το μικρό Tesla θα ξεπεράσει αυτό το νούμερο, εάν η ζήτηση παραμείνει ίδια.

Το Model 3 δεν είναι το μόνο δημοφιλές Tesla στη Νορβηγία, καθώς εκεί πουλήθηκαν 400 Model S και Model X, επίσης μέσα στον Μάρτιο.

Αυτός ο αριθμός πωλήσεων είναι πάρα πολύ σημαντικός ώστε η Tesla να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο Elon Musk ζήτησε μέσω e-mail από όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα της παραδόσεις νέων οχημάτων.

Η εταιρεία έχει δηλώσει πως έχει στόχο την παράδοση 30.000 οχημάτων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο