AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Τα νέα Audi S6, S6 Avant και S7 Sportback

ta-nea-audi-s6-s6-avant-kai-s7-sportback-395261

Η Audi χώρεσε 3 αυτοκίνητα σε μία παρουσίαση, δίνοντας μας τα νέα S6, S6 Avant and S7 Sportback.

Τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν εξοπλίζονται με έναν ηλεκτρισμένο V6 πετρελαιοκινητήρα 3 λίτρων (TDI) ο οποίος αποδίδει 344 ίππους και 700 Nm ροπής. Συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων το οποίο στέλνει την δύναμη και στους 4 τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης «Quattro».

Το S6 TDI Sedan μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα, ενώ τα λίγο μεγαλύτερα S6 Avant και S7 Sportback χρειάζονται 5,1 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία δεν έδωσε τόση σημασία στις επιδόσεις, όσο στην οικονομία καυσίμου. Σύμφωνα με την Audi, η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 6,2 μέχρι 6,5 λίτρα/100χλμ., ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κυμαίνονται από 164 έως 171 γραμμάρια/χλμ., ανάλογα με το μοντέλο, τα λάστιχα και τις ζάντες του.

Σε άλλες αγορές, όπως της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και των Η.Π.Α., τα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται με έναν twin-turbo 2.9 λίτρων TSFI V6. Αυτόν τον κινητήρα χρησιμοποιεί και το Audi RS5 και αποδίδει 444 ίππους και 600Nm ροπής.

Τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με ένα «S» σύστημα διεύθυνσης και μία «S» ανάρτηση η οποία μειώνει το ύψος κατά 10 χιλιοστά. Επίσης, τοποθετείται ένα σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων, με εξαπίστονα φρένα και δίσκους 400 χιλιοστών στους εμπρός και 350 χιλιοστών στους πίσω τροχούς.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης το οποίο μπορεί να στρίψει τους πίσω τροχούς μέχρι και 5 μοίρες. Η εταιρεία δήλωσε πως αυτή η προσθήκη κάνει το αυτοκίνητο πιο ευέλικτο στις χαμηλές και πιο σταθερό στις υψηλές ταχύτητες.

Οι αγοραστές μπορούν για πρώτη φορά να παραγγείλουν μία προσαρμοζόμενη αερανάρτηση για το αυτοκίνητο τους. Αυτή έχει 3 διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ η εταιρεία το περιγράφει ως την «στοχευμένη προς την άνεση» εναλλακτική της βασικής ανάρτησης.

Εμφανισιακά, το S6 διαθέτει νέους προφυλακτήρες και 4 απολήξεις εξατμίσεων, ενώ το S7 είναι λίγο πιο επιθετικό, καθώς έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ανασχεδιασμένη μάσκα και ζάντες 20 ιντσών.

Τα Audi S6, S6 Avant and και Sportback θα έρθουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι. Οι τιμές στην Γερμανία ξεκινούν από 76.500€ για το sedan, 79.000€ για το Avant και 82.750€ για το Sportback.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο