AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Έσπασε τα χρονόμετρα το νέο Renault Megane RS Trophy-R στο Nordschleife [εικόνες & βίντεο]

espase-ta-chronometra-to-neo-renault-megane-rs-trophy-r-sto-nordschleife-eikones-vinteo-412210

Τον Απρίλιο που πέρασε, είδαμε την Renault να δοκιμάζει σκληρά ένα πρωτότυπο του Megane RS Trophy-R στο Nurburgring και, απ΄ότι φαίνεται, το αυτοκίνητο ήταν εκεί για να σημειώσει χρόνο ρεκόρ για την κατηγορία των μπροστοκίνητων οχημάτων παραγωγής.

Ο οδηγός που κλήθηκε να σπάσει το ίδιο του το ρεκόρ, είναι ο Laurent Hurgon, ο οποίος είχε σημειώσει χρόνο 7:54.36 το 2014, πίσω από το τιμόνι ενός Megane III RS Trophy-R. Τώρα, με την νέα γενιά του σκληροπυρηνικού μοντέλου, σημείωσε χρόνο 7:40.10.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο παραπάνω χρόνος αφορά την παλιά διαδρομή του Nordschleife (20.8 χιλιόμετρα), ενώ στην νέα επίσημη διαδρομή των 20.83 χιλιομέτρων και με τα πρότυπα του 2019, ο επίσημος χρόνος ήταν 7:45.38.

Θα το δείτε στο Μονακό για το Grand Prix της Formula 1

Το ολοκαίνουργιο Megane RS Trophy-R θα βρεθεί στο φετινό αγώνα της F1 στο Μονακό στις 24 Μαΐου, όπου οι οδηγοί της εταιρείας, Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg, θα οδηγήσουν το Γαλλικό hot-hatch.

Όπως και με την έκδοση Trophy, το Trophy-R εξοπλίζεται με τον κινητήρα των 296 ίππων. Όμως, το βάρος του έχει μειωθεί κατά 130 κιλά και είναι πολύ πιο αεροδυναμικό. Οι μηχανικοί της Renault “πείραξαν” και το αμάξωμα του αυτοκινήτου, ώστε να σιγουρέψουν ότι το “R” θα είναι ταχύτερο από το Trophy στην πίστα.

Το Renault Megane RS Trophy-R θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή μερικών εκατοντάδων αυτοκινήτων, πριν από το τέλος του έτους.

Δείτε το βίντεο-απόδειξη του ρεκόρ:

Το νέο Megane RS Trophy-R είναι ο νέος “βασιλιάς” του Nordschleife, παίρνοντας το “στέμμα” από το Honda Civic Type R, το οποίο είχε σημειώσει χρόνο 7:43.8 το 2017. Δείτε την προσπάθεια του Honda στο παρακάτω βίντεο.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο