AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Tesla πήρε έγκριση για την πώληση του Model 3 στην Ευρώπη

i-tesla-pire-egkrisi-gia-tin-polisi-tou-model-3-stin-evropi-611832

Η Tesla Motors έλαβε την Ευρωπαϊκή έγκριση για την πώληση του Model 3, με την εταιρεία να δηλώνει πως οι πρώτες παραδόσεις της Long Range έκδοσης στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν προς το τέλος του Φεβρουαρίου.

Η έγκριση για το ηλεκτροκίνητο όχημα εκδόθηκε από την Ολλανδική RDW (Dutch Vehicle Authority). Το λανσάρισμα του Model 3 θεωρείται πολύ κρίσιμο, καθώς ο Elon Musk (CEO της εταιρείας) δήλωσε πως η εταιρεία του έχει έναν «πολύ δύσκολο» δρόμο μπροστά της.

Η Tesla πρόσφατα δήλωσε πως θα ελαττώσει το εργατικό προσωπικό της κατά 7% (δηλαδή πάνω από 3000 θέσεις) με σκοπό να έχει κερδοφορία ακόμη και με τις απερχόμενες οικονομικές εκδόσεις του Model 3. Ακόμη και αν η ομοσπονδιακή φορολογική πίστωση από τις Η.Π.Α. «έπεσε» στο μισό, ο Elon Musk πιστεύει ότι οι πωλήσεις σε Ευρώπη και Ασία θα είναι αρκετές για να κρατήσουν …ζωντανή την εταιρεία.

Σε γράμμα προς τους μετόχους της, η Tesla ανέφερε ότι «η αγορά των premium sedan μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη είναι η διπλάσια από την αντίστοιχη στις Η.Π.Α.».

Αυτή η είδηση σίγουρα αυξάνει την πίεση στις Γερμανικές premium εταιρείες, καθώς στις HΠΑ το Model 3 κατάφερε να ξεπεράσει τις πωλήσεις μοντέλων όπως η BMW σειρά 3.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο