AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η ολοκαίνουργια, μπροστοκίνητη BMW σειρά 1

i-olokainourgia-brostokiniti-bmw-seira-1-612591

Η BMW παρουσίασε την τρίτη γενιά της σειράς 1, το πρώτο μπροστοκίνητο μοντέλο της σειράς μετά από 15 χρόνια.

Ο Γερμανός κατασκευαστής αναβάθμισε τη νέα σειρά 1 εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, με το αποτέλεσμα να θυμίζει ελαφρώς την BMW X2.Στο μπροστινό μέρος η μάσκα είναι πλέον μεγαλύτερη και τα φώτα είναι τοποθετημένα διαγώνια, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν λεπτά LED φώτα.

H BMW δήλωσε πως ο νέος σχεδιασμός έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων έχουν 19 επιπλέον χιλιοστά χώρου πάνω από τα κεφάλια τους, και 33 χιλιοστά επιπλέον χώρου για τα πόδια τους. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 380 λίτρων, που φτάνει τα 1.200 λίτρα όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα.

Η νέα σειρά 1 θα διατίθεται για πρώτη φορά με ηλεκτρική πανοραμική οροφή, ενώ διαθέτει πολλούς παραπάνω αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα. Επίσης, διαθέτει μία ψηφιακή οθόνη 10.25 ιντσών, ενώ προαιρετικά εξοπλίζεται με το “BMW Head-Up Display” 9.2 ιντσών.

Όσον αφορά τους κινητήρες, η νέα BMW θα διατίθεται με 3 πετρελαιοκινητήρες και 2 βενζινοκινητήρες. Ο βασικός πετρελαιοκινητήρας της έκδοσης 116d αποδίδει 116 ίππους. Τα δύο άλλα diesel μοντέλα είναι η 118d και 120d xDrive. Στους βενζινοκινητήρες, εκτός του βασικού 118i, υπάρχει το κορυφαίο M135i xDrive, το οποίο εξοπλίζεται με έναν εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 302 ίππων, διαθέτει τετρακίνηση και launch control, επιταχύνοντας από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ διατίθεται αποκλειστικά με το Sport αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων “Steptronic”.

Οι πωλήσεις της νέας γενιάς της BMW 1-Series θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, με τις τιμές να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο