AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Toyota επενδύει 2 δις. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ινδονησία

i-toyota-ependyei-2-dis-dolaria-gia-tin-anaptyxi-ilektrikon-aftokiniton-stin-indonisia-429760

Η Toyota  αποφάσισε να επενδύσει 2 δις. δολάρια μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Ινδονησία.

Σε μία δήλωση που δημοσιεύθηκε από σχετικό υπουργείο της χώρας, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, είπε πως “από το 2019 έως και το 2023, θα αυξήσουμε προοδευτικά την επένδυση μας στα 28.3 τρις. ρουπία”

Η Ινδονησία είναι η πιο ισχυρή οικονομία της περιοχής και διαθέτει μεγάλα αποθέματα μεταλλεύματος νικελίου λατερίτη, ένα συστατικό-κλειδί για την δημιουργία των μπαταριών λιθίου που τοποθετούνται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι υπάλληλοι της χώρας θεωρούν πως η Ινδονησία μπορεί να γίνει ένας σημαντικός “παίκτης” στην παραγωγή μπαταριών και προσπαθούν να προσελκύσουν επενδυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Toyota συμφώνησε να επενδύσει στην Ινδονησία, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Osaka, μεταξύ του Luhut Pandjaitain και του CEO της εταιρείας, Akio Toyoda.

“Καθώς η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει ήδη προγραμματίσει την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, η Toyota θεωρεί αυτή τη χώρα ως τον πρώτο προορισμό για επενδύσεις τέτοιου τύπου.” Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε στάδια, ξεκινώντας αρχικά από την δημιουργία των υβριδικών οχημάτων στην Ινδονησία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επένδυση για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην χώρα. Τον Δεκέμβριο, η Hyundai ανακοίνωσε μία επένδυση 880 εκατ. δολαρίων για να ξεκινήσει η τοπική παραγωγή EV αυτοκινήτων.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο