AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Driftάροντας ένα Lincoln MKZ εξ’αποστάσεως [βίντεο]

driftarontas-ena-lincoln-mkz-exapostaseos-vinteo-434535

Όπως τα περασμένα χρόνια, έτσι και στο φετινό Goodwood Festival of Speed, παρευρέθηκαν όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και ένας αριθμός από startup εταιρείες, οι οποίες προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κοινού. Μία από αυτές είναι η Designated Driver.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, με έδρα το Portland, έφερε στην εκδήλωση ένα πολύ ξεχωριστό Lincoln MKZ. Χάρη στην Samsung και την τεχνολογία 5G της Vodafone, το συγκεκριμένο MKZ μπορεί να οδηγηθεί εξ’αποστάσεως. Το όχημα κατεύθυνε ο επαγγελματίας drifter Vaughn Gittin Jr., ο οποίος απλώς φόρεσε στο κεφάλι του ένα ζευγάρι γυαλιών εικονικής πραγματικότητας και χρησιμοποίησε το Samsung S10 5G για να συνδεθεί με το αμάξι και να πάρει τον έλεγχο του, χρησιμοποιώντας τιμόνι και πετάλια από μία κονσόλα παιχνιδιών.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτής της τεχνολογίας είναι ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χρονοκαθυστέρηση, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε κίνηση του Gittin Jr.  Ο οδηγός κατάφερε ακόμη και να driftάρει το αυτοκίνητο.

Κατά τις δοκιμές, η Designated Driver πήρε τον έλεγχο του αυτοκινήτου από την έδρα τους, η οποία βρίσκεται 8.000 χιλιόμετρα μακριά, με την χρονοκαθυστέρηση να βρίσκεται μόλις στα 100 ms.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πότε τεχνολογίες σαν κι αυτή θα εισαχθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία. Παρ’όλα αυτά, είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπουμε τόσο εξελιγμένα συστήματα σε λειτουργία.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο