AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

H Audi ανακαλεί 144 χιλιάδες οχήματα λόγω ελαττωματικών αισθητήρων για τους αερόσακους

h-audi-anakalei-144-chiliades-ochimata-logo-elattomatikon-aisthitiron-gia-tous-aerosakous-444344

To Volkswagen Group της Αμερικής ανακαλεί 144.092 Audi στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω ελαττωματικών αισθητήρων για τους πλαϊνούς αερόσακους του συνοδηγού, κάτι που διαπίστωσε η NHTSA, ο κορυφαίος ρυθμιστής οδικής ασφάλειας της χώρας.

Η ανάκληση εκδόθηκε στις 24 Ιουλίου και αφορά συγκεκριμένα Audi A5, S5 και λίγα A4, παραγωγής ανάμεσα στο 2017 και 2018. Η οξείδωση ενός καλωδίου μπορεί να απενεργοποιήσει την λειτουργία του αερόσακου του συνεπιβάτη, καθώς δεν εντοπίζει κάποιον επιβαίνοντα.

“Με έναν ενήλικα στη θέση του συνοδηγού, εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα, που ενημερώνει ότι ο αερόσακος έχει απενεργοποιηθεί.” δήλωσε ένας κάτοχος Audi σε γράμμα του προς το NHTSA. “Μετά από λίγα λεπτά, το μήνυμα φεύγει και οι αερόσακοι λειτουργούν. Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές μέσα στη μέρα”.

Ένας εκπρόσωπος της Audi δήλωσε πως η ανάκληση περιλαμβάνει επίσης 26.040 οχήματα που βρίσκονται στον Καναδά. “Η ανάκληση πραγματοποιείται λόγω υπερ-ευαισθησίας του καλωδίου του Passenger Occupant Detection System (PODS). Εάν οξειδωθεί, το PODS εντοπίζει την δυσλειτουργία και απενεργοποιεί τον αερόσακο, ακόμη και αν κάποιος βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού”, είπε σε δήλωση του.

Ο κατασκευαστής του ελαττωματικού PODS, η IEE από το Λουξεμβούργο, δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις του τύπου.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο