AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Sián: H πρώτη υβριδική Lamborghini

sian-h-proti-yvridiki-lamborghini-455812

Η Lamborghini μόλις παρουσίασε την νέα Sián, το πρώτο υβριδικό αλλά και το ισχυρότερο μέχρι στιγμής μοντέλο της εταιρείας.

Η πιο πρόσφατη Lamborghini περιορισμένης παραγωγής θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και βασίζεται στην πλατφόρμα της Aventador, μόνο που ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων συνοδεύεται από ένα mild-hybrid σύστημα, αποδίδοντας συνολικά 808 ίππους.

Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 48-Volt, με απόδοση 34 ίππων, ο οποίος τοποθετείται μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα ακόμη πιο άμεση απόκριση και βελτιωμένες επιδόσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να κινήσει μόνος τος το αυτοκίνητο σε χαμηλές ταχύτητες και στην όπισθεν.

Ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία ζυγίζουν μόλις 34 κιλά, με το Sián να πετυχαίνει σχέση βάρους-δύναμης της τάξεως του 1 κιλού ανά ίππο, που είναι καλύτερη σχέση από αυτή της Aventador SVJ.

Ο V12 δέχτηκε επίσης μικρές βελτιώσεις, όπως νέες βαλβίδες εισαγωγής και πλέον αποδίδει 774 ίππους. Η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 2,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να είναι στα 350 χλμ./ώρα.

Η εταιρεία θα κατασκευάσει μόλις 63 Sián, τιμώντας το έτος ίδρυσης της μάρκας. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ήδη πουληθεί, στην υπερβολική τιμή των 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Η Lamborghini Sián  συμβολίζει το πρώτο βήμα του εξηλεκτρισμού της εταιρείας, ενώ μας προϊδεάζει για την επόμενη γενιά του ατμοσφαιρικού V12” δήλωσε ο Stephano Domenicali, CEO της Lamborghini. “Το όνομα Sián σημαίνει κεραυνός και ταιριάζει τέλεια για την πρώτη υβριδική Lamborghini”.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο