AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Αποστολή στη Γαλλία: To νέο KIA XCeed

apostoli-sti-gallia-to-neo-kia-xceed-460973

Το νέο XCeed αποτελεί τη νέα πρόταση της Kia στα μικρομεσαία Crossover. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους

To XCeed συμπληρώνει την γκάμα του Ceed, είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μοντέλα της εταιρείας καθώς αντιπροσωπεύει μία σπορτιβ πρόταση στην παραδοσιακή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV/Crossover εισερχόμενο μεταξύ Stonic και Sportage. Στις κατά τόπους αγορές της Ευρώπης θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο με την παραγωγή του να ξεκινά τον Αύγουστο, στο εργοστάσιο της Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας όπου επίσης κατασκευάζονται όλες οι εκδόσεις του Ceed (Hatchback – Sportwagon – Shooting Brake). Στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου 2019.

Σχεδιαστικά το νέο XCeed έχει απαλές γραμμές που συνδυάζονται με δυναμικά στοιχεία εμφάνισης σε 5θυρο αμάξωμα με αρκετά μεγάλη απόσταση από το έδαφος (από 174 έως 184 χιλιοστά ανάλογα με τους τροχούς που εφοδιάζεται), χαρακτηριστικό που του εξασφαλίζει την απρόσκοπτη κίνηση σε ανώμαλα εδάφη.

Στο εσωτερικό οι χώροι είναι αρκετά καλοί – λόγω και του μεταξονίου των 2,650 μ. – με το πορτμπαγκάζ να εμφανίζει χωρητικότητα 426 λίτρων που διευρύνεται στα 1.378 λίτρα με την πτώση των πίσω καθισμάτων. Το μοτίβο στην καμπίνα είναι ευχάριστο και μοντέρνο, πλαισιωμένο από καλά υλικά και μπόλικο χρώμα.

ΣΥΣΤΗΜΑ UVO CONNECT

Το Kia XCeed είναι ένα από τα πρώτα οχήματα στην Ευρώπη που προσφέρουν το καινοτόμο σύστημα τηλεματικής UVO Connect, με πλήρη συνδεσιμότητα με  smartphones και πρόσβαση σε ένα ευρύ πεδίο πληροφοριών μέσω οθόνης αφής. Χάρη στις υπηρεσίες Kia Live και την προαιρετική ευρεία οθόνη TFT LCD 10,25 ιντσών, το σύστημα χρησιμοποιεί τη δική του κάρτα eSIM για την λήψη και ανανέωση δεδομένων. Περιλαμβάνει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, προβλέψεις καιρού, σημεία ενδιαφέροντος και στοιχεία σχετικά με τον ενδεχόμενο χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου (συμπεριλαμβανομένων του κόστους, της θέσης και της διαθεσιμότητας στάθμευσης).

Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 10,25 ιντσών διαθέτει πολλαπλή σύνδεση Bluetooth ως στάνταρ, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέουν ταυτόχρονα δύο κινητές συσκευές, τόσο με Apple CarPlay όσο και με Android Auto. Η προηγμένη λειτουργία split-screen επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν ή να παρακολουθούν ταυτόχρονα πολλές λειτουργίες του οχήματος, προσαρμόζοντας την οθόνη ώστε να εμφανίζονται ταυτόχρονα μέχρι τρεις εφαρμογές, μαζί με μια σειρά διαθέσιμων μικρό-εφαρμογών (widgets).

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ADAS

Πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης συμπληρώνουν την εικόνα τεχνολογικής πληρότητας του XCeed. Μεταξύ άλλων θα βρείτε: Προειδοποίηση πρόσθιας σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με ανίχνευση οχημάτων και πεζών, σύστημα προειδοποίησης κόπωσης (Driver Attention Warning) καθώς και την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης «Επιπέδου 2» της Kia (LFA Assist) η οποία ελέγχει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το τιμόνι. Το LFA μπορεί να αναγνωρίζει οχήματα και σήματα οδικής κυκλοφορίας για να διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του και σε ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.

Κάτω από το καπό θα βρίσκονται τρεις κινητήρες βενζίνης τεχνολογίας T-GDi (υπερτροφοδοτούμενοι με άμεσο ψεκασμό). Ο 3κύλινδρος 1.0 λίτρου αποδίδει 120 ίππους και 172 Nm ροπής, ενώ ο 4κύλινδρος 1.4 λίτρων αποδίδει 140 ίππους και 242 Nm. Διαθέσιμος και στο XCeed είναι ο υψηλής ισχύος κινητήρας 1.6 λίτρων που αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm, ο οποίος τοποθετείται επίσης στα Ceed GT και ProCeed GT. Από τις αρχές του 2020 θα κυκλοφορήσουν και υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως XCeed θα συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 7 ετών ή 150.000 χλμ. όπως ισχύει και για άλλα μοντέλα της Kia.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο