AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Τo νέο αναβαθμισμένο Nissan ΝAVARA

to-neo-anavathmismeno-nissan-navara-463133

Το Nissan ΝAVARA, είναι διαθέσιμο με μια σειρά από νέες τεχνολογίες, σε συνδυασμό με την πανευρωπαϊκή εγγύηση των πέντε ετών / 160.000 χλμ.

Η αναβαθμισμένη ανάρτηση προσφέρει καλύτερη κύλιση, βελτιώνοντας τον χειρισμό του οχήματος και την άνεση των επιβατών. Η αναθεωρημένη ανάρτηση σημαίνει ότι το NAVARA μπορεί πλέον να μεταφέρει και βαρύτερα ωφέλιμα φορτία , ενώ χάρη στην τεχνολογία Intelligent Trailer Sway Assist, διευκολύνεται η ρυμούλκηση.

“Αυτή η νέα γενιά του Navara, αναπτύχθηκε από την εμπειρία 80 ετών της Nissan στον σχεδιασμό ανθεκτικών και πρακτικών pick-up και αποτελεί ένα νέο βήμα για αυτό το όχημα”, δήλωσε ο Paolo D’Ettore, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας LCV. “Με τις ικανότητές του Go Anywhere και τη βραβευμένη μηχανική, το NAVARA θα διατηρήσει αναμφισβήτητα την ηγετική θέση του στα LCV της Nissan, σε μεγάλο βαθμό, στο μέλλον.”

Ο κινητήρας έχει πλέον οικονομία καυσίμου 6,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (συνδυασμένος κύκλος NEDC) και οι εκπομπές ξεκινούν από 182 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Ο κινητήρας twin-turbo του NAVARA διατίθεται με δύο επιλογές ισχύος, που προσφέρουν 163 ή 190 ίππους. Στην πρώτη επιλογή, ο κινητήρας διαθέτει επιπλέον 22Nm ροπής, φτάνοντας στα 425Nm, χάρη στην αλλαγή από μονό σε διπλό turbo.

Το νέο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο του NAVARA κατασκευάζεται στην Ευρώπη, αποτελώντας την παγκοσμίως πρώτη εφαρμογή του. Η νέα μετάδοση προσφέρει βελτίωση στην ευκολία αλλαγών χάρη στην καλωδιακή λειτουργία, την υιοθέτηση κοντύτερου επιλογέα ταχυτήτων, στον ενισχυμένο συγχρονισμό και στη μείωση των κραδασμών. Η νέα μετάδοση διαθέτει επίσης ένα πιο συμβατικό μοτίβο αλλαγής ταχυτήτων, με την όπισθεν τοποθετημένη δίπλα στην πρώτη και νέες σχέσεις μετάδοσης για βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα, έχει γίνει περαιτέρω ρύθμιση του αυτόματου κιβωτίου 7 ταχυτήτων, με βελτιώσεις στην άνεση, την αίσθηση και την απόκριση.

Το Navara διαθέτει τη δεύτερη γενιά της οπίσθιας ανάρτησης πέντε συνδέσμων, αποτελώντας μια “απομάκρυνση” από τα φύλλα σούστας που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα pick-ups του ανταγωνισμού, παρέχοντας άνεση και έλεγχο, χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα του οχήματος. Η Nissan ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που εφάρμοσε την ανάρτηση με 5 συνδέσμους στην αγορά των pick-ups του 1 τόνου, με το NAVARA Double Cab που κυκλοφόρησε το 2015. Τώρα, η ανάρτηση αυτή, είναι διαθέσιμη και στην έκδοση King Cab, αποτελώντας παγκόσμια πρωτιά για την συγκεκριμένη έκδοση σε pick-up.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών, το ΝAVARA έχει βελτιωμένη άνεση και έλεγχο χωρίς να διακυβεύεται η ικανότητα μεταφοράς φορτίου. Στο King Cab, αυτό “μεταφράζεται” σε αύξηση του ωφέλιμου φορτίου μεταξύ 55-95 kg (ανάλογα με τις προδιαγραφές) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, με το νέο ωφέλιμο φορτίο να φτάνει στα 1.165 kg (και το επιτρεπόμενο συνολικό βάρος στα 3.200 kg). Εν τω μεταξύ, το Double Cab έχει μια αύξηση ωφέλιμου φορτίου σε ένα εύρος 54 – 114 kg (ανάλογα με τις προδιαγραφές), φτάνοντας σε συνολικά ωφέλιμα φορτία έως 1.115 kg – 1.180 kg και επιτρεπόμενο συνολικό βάρος στα 3.250 kg.

Τα εμπρός δισκόφρενα έχουν αυξηθεί σε μέγεθος από 296mm σε 320mm, ενώ τα πίσω φρένα διαθέτουν δίσκους 308mm αντί για ταμπούρα. Εκτός από τις βελτιωμένες αποστάσεις ακινητοποίησης, τα νέα φρένα έχουν βελτιώσει και την αίσθηση στο πεντάλ, με μείωση στα επίπεδα θορύβου, αύξησης της απόδοσης κατά το πάτημα του φρένου, ενώ παράλληλα έχει μειωθεί κατά 40% η ασκούμενη δύναμη στο πεντάλ.

Στο εσωτερικό, η σχέση μεταξύ του οχήματος και του οδηγού επαναπροσδιορίζεται, χάρη στο νέο NissanConnect με το Alliance In-Vehicle Connectivity (A-IVC). Το σύστημα ψυχαγωγίας NissanConnect έχει υποστεί μια ολική επανεγκατάσταση υλικού και λογισμικού που επιτρέπει στους επιβάτες να προβάλλουν το τηλέφωνό τους στο εσωτερικό του οχήματος, εμφανιζόμενο σε μια νέα οθόνη 8 ιντσών, με έλεγχο πολλαπλής αφής και ταχύτερους χρόνους απόκρισης.

Στις πλουσιότερες εκδόσεις, από πλευράς εξοπλισμού, το NAVARA διαθέτει αναβαθμισμένους προβολείς LED, με εσωτερικό σκούρο γυαλιστερό χρώμα. Φυσικά, το Navara εξακολουθεί να συνοδεύει η πανευρωπαϊκή εγγύηση 5 ετών / 160.000 χλμ ως στάνταρ.

Το NAVARA πωλείται σε 109 χώρες σε όλο τον κόσμο και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους Ευρωπαίους αγοραστές και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της NMISA στη Βαρκελώνη, το οποίο έκλεισε πρόσφατα 35 χρόνια παραγωγικής λειτουργίας. Στοιχεία από την τεχνογνωσία της Nissan στα crossover, ενισχύουν περαιτέρω τη δύναμη “Go Anywhere” του NAVARA.

Οι τιμές για το Nissan NAVARA, ξεκινούν από τις 26.140€ για την έκδοση King Cab και από τις 26.840€ για την έκδοση Double Cab.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο