AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Νέα Triumph Street Triple RS

nea-triumph-street-triple-rs-470718

Νέα για το 2020, η Street Triple RS της Triumph έχει βελτιωμένη απόδοση, μέσω της αναβάθμισης που έγινε στον κινητήρα από την ομάδα κινητήρων Moto2TM της Triumph.

Η νέα Street Triple RS σχεδιάστηκε για να ανεβάσει τον πήχη, με αναβάθμιση στην απόδοση, πιο επιθετικό χαρακτήρα και βελτιωμένη τεχνολογία. Σε συνδυασμό με τον χαρακτηριστικό, ευέλικτο χειρισμό της, και υψηλών προδιαγραφών αναρτήσεις, φρένα και ελαστικά, η νέα Street Triple RS είναι η τέλεια επιλογή για το δρόμο και την πίστα.

Βελτιωμένες επιδόσεις, περισσότερη ισχύς και ροπή

Για σημαντικά βελτιωμένη απόδοση, ο χαρακτηριστικός 3-κύλινδρος κινητήρας 765 κ.εκ. της νέας Street Triple RS έχει δεχτεί αναβαθμίσεις που καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές Euro 5 και έχουν εξελιχθεί από την ομάδα κινητήρων Moto2TM της Triumph. Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική αύξηση της ροπής, η οποία τώρα είναι κατά 9% μεγαλύτερη στις μεσαίες στροφές και κορυφώνεται ακόμη πιο ψηλά με 79Nm στις 9.350 σ.α.λ.. Ο σωλήνας εξισορρόπησης της νέας εξάτμισης ομαλοποιεί την καμπύλη της ροπής, για συναρπαστική και πλήρως αξιοποιήσιμη ροπή από πολύ χαμηλά και σε όλο το φάσμα των στροφών.

Αλλά και η ισχύς αυξήθηκε κατά 9% στις μεσαίες στροφές, η οποία πλέον κορυφώνεται με 123PS στις 11.750 σ.α.λ., κάνοντας τη νέα Street Triple RS μια εξαιρετικά εθιστική μοτοσυκλέτα. Στις αναβαθμίσεις του κινητήρα συμπεριλαμβάνονται νέος εκκεντροφόρος που παρέχει καλύτερη απόδοση στις μεσαίες στροφές, καθώς και στροφαλοφόρος άξονας, συμπλέκτης και μηχανισμός εξισορρόπησης που κατασκευάστηκαν με μεγαλύτερη ακρίβεια για να μειωθεί η αδράνεια και η μάζα του κινητήρα.

Το ομαλής λειτουργίας αναβαθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων της νέας Street Triple RS έχει πιο κοντές αναλογίες 1ης και 2ης σχέσης που προσφέρουν συναρπαστική επιτάχυνση και ακρίβεια στις αλλαγές ταχυτήτων. Η υψηλής ακρίβειας κατασκευή επέτρεψε την αφαίρεση των αντικραδασμικών γραναζιών, μειώνοντας τη μάζα και προσθέτοντας περαιτέρω αναβάθμιση. Επιπλέον, η Street Triple RS διατηρεί τον υψηλών προδιαγραφών συμπλέκτη ολίσθησης, για πιο ελαφριά αίσθηση, μείωση της καταπόνησης από τη χρήση της μανέτας, μεγαλύτερη άνεση και καλύτερο έλεγχο.

Πιο επιθετική παρουσία, εμφάνιση και χαρακτήρας

Τώρα, με σημαντική βελτίωση του θρυλικού της στυλ, η νέα Street Triple RS έχει πολύ πιο επιθετική νέα εμφάνιση. Οι προβολείς LED είναι ολοκαίνουριοι, με νέο εντυπωσιακό σχήμα και πιο σύγχρονο στυλ. Πλέον είναι λευκοί, πιο φωτεινοί και ακόμη πιο χαρακτηριστικοί. Τα φώτα ημέρας (DRL – μόνο στις αγορές που επιτρέπονται) βελτιώνουν την ορατότητα και έχουν νέο ακόμη πιο ευδιάκριτο σχήμα.

Η εξωτερική σχεδίαση της νέας Street Triple RS περιλαμβάνει περισσότερες γωνίες και πιο σπορ γραμμές. Η νέα ζελατίνα και η εισαγωγή αέρα τώρα είναι πιο δυναμικές και ταιριάζουν τέλεια με το σχήμα των νέων DRL. Τα νέα πλαϊνά καπάκια, το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη και η καρίνα είναι νέας σχεδίασης και έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά.

Το τελικό της εξάτμισης ανασχεδιάστηκε για το μοντέλο του 2020, ώστε να είναι πιο σπορ και μικρότερων διαστάσεων. Διαθέτει εξαιρετικά σχεδιασμένο τελείωμα από ανθρακονήματα, με λογότυπο Triumph. Αναβαθμισμένες λεπτομέρειες υπάρχουν σε όλη τη μοτοσυκλέτα, με νέους σύγχρονους καθρέπτες, νέα βάση τιμονιού με λογότυπο Triumph και τέλεια φινιρίσματα. Περιλαμβάνονται κατάμαυρα χειριστήρια και βάσεις των πίσω μαρσπιέ, καθώς και σατινέ μεταλλικό φινίρισμα στο τελικό της εξάτμισης και στα προστατευτικά για τις φτέρνες. Και ως κορυφαία στην κατηγορία της, η Street Triple RS διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο φινιρίσματος από κάθε άλλη Street Triple. Τώρα, με πλαίσιο στο νέο χρώμα Titanium Silver που διαθέτουν τα μοντέλα Speed Triple.

Ακόμη καλύτερη τεχνολογία

Στην κορυφή της ήδη εξαιρετικής, υψηλής τεχνολογίας της που καθορίζει την κατηγορία, η νέα Street Triple RS διαθέτει πλέον ακόμη πιο υψηλών προδιαγραφών συστήματα. Η οθόνη TFT διαθέτει αναβαθμισμένη λειτουργικότητα, με εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο σύστημα συνδεσιμότητας MyTriumph, το οποίο είναι έτοιμο για χρήση μέσω της προαιρετικής μονάδας Bluetooth. Επιτρέπει τη σύνδεση με κάμερα GoPro, την πλοήγηση από στροφή σε στροφή και τη λειτουργία μουσικής και τηλεφώνου, τις οποίες εμφανίζει στην οθόνη TFT μέσω των εργονομικά σχεδιασμένων διακοπτών. Διαθέτει επίσης, νέου στυλ γραφικά 2ης γενιάς, σε τέσσερα διαφορετικά στυλ και τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Η γωνία της οθόνης TFT μπορεί να ρυθμιστεί για βέλτιστη ορατότητα, ανάλογα με το ύψος του αναβάτη.

Ο νεότερος συμπλέκτης ολίσθησης της Triumph και το σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (quickshifter) για ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων έχουν προστεθεί στον βασικό εξοπλισμό της της νέας Street Triple RS, κάνοντάς την εξαιρετικά αποδοτική, ειδικά στην πίστα. Επιτρέπουν ομαλές αλλαγές σχέσεων, διατηρώντας παράλληλα την επιτάχυνση και μειώνοντας την καταπόνηση του αναβάτη από τη χρήση της μανέτας.

Τα πέντε αναβαθμισμένα προγράμματα οδήγησης (Road, Rain, Sport, Track και Rider, το οποίο ρυθμίζεται από τον αναβάτη) έχουν βελτιστοποιηθεί για να ταιριάξουν με τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, παρέχοντας τέλειο έλεγχο στον αναβάτη. Αυτά τα προγράμματα ρυθμίζουν την απόκριση στο γκάζι, τη λειτουργία του ABS και του ελέγχου πρόσφυσης και μπορούν να επιλεγούν εν κινήσει. Το πρόγραμμα Rain περιορίζει την ισχύ στα 100PS για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερο έλεγχο. Τονίζοντας την νέα τεχνολογία της, η Street Triple RS διατηρεί υψηλά επίπεδα προδιαγραφών στον βασικό της εξοπλισμό. Περιλαμβάνονται σύστημα ride-by-wire, ρυθμιζόμενο ABS και έλεγχος πρόσφυσης με διακόπτη απενεργοποίησης.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο