AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Nissan στο Smarter Mobility Africa

i-nissan-sto-smarter-mobility-africa-471742

Η Nissan συμμετείχε στη Σύνοδο για την Έξυπνη Κινητικότητα, που διεξήχθη στο Gauteng της Νοτίου Αφρικής, στις 1-2 Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση συγκεντρώνει τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και στελέχη τοπικών κυβερνήσεων, για να συζητήσουν πώς μπορεί να επιταχυνθεί η μετάβαση στην ηλεκτρική και έξυπνη κινητικότητα.

Η έξυπνη κινητικότητα είναι εδώ και έχει ήδη υιοθετηθεί από μεγάλες πόλεις παγκοσμίως. Έχει αποδειχθεί ότι οι έξυπνες πόλεις αποτελούν καταλύτη για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, όπου η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών που δεν προκαλούν καταστροφές στο περιβάλλον και τελικά καταλήγουν σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, “η ανάπτυξη μιας χώρας, με βάση το μετρούμενο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, μειώνεται άμεσα από τις φτωχές δημόσιες υποδομές μεταφορών”. H Νissan συντάσσεται με άλλους κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) στην συγκεκριμένη Σύνοδο, καθώς ήταν ο πρώτος κατασκευαστής OEM που λάνσαρε ηλεκτρικό όχημα στη Νότιο Αφρική, το LEAF, το 2010. Η τελευταία γενιά αυτού του ηλεκτρικού οχήματος υποστηρίζει την τεχνολογία οχήματος- δικτύου (V2G). Η συγκεκριμένη τεχνολογία υποστηρίζεται από τη Nissan Energy, μια λύση που συνδυάζει μπαταρίες δεύτερου κύκλου ζωής του LEAF και ηλιακά πάνελ για την παροχή βιώσιμης ισχύος.

“Η Nissan δεσμεύεται για τους στόχους της στην αειφόρο ανάπτυξη. Έχουμε συνεργαστεί με το Filadelfia School, στην κοινότητα Soshanguve, για να βελτιώσουμε την πρόσβαση στην αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια και να αυξήσουμε τη χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας”, λέει ο Kabelo Rabotho, Διευθυντής Marketing της Nissan South Africa.

Στο πλαίσιο του Smarter Mobility Africa, θα διεξαχθεί το Electric Vehicle Road Trip Africa (EVRT Africa), όπου 12 οχήματα νέας τεχνολογίας, μεταξύ αυτών και LEAF, θα διανύσουν σε εννέα ημέρες δύο χιλιάδες χιλιόμετρα, από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Κέιπ Τάουν, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δυναμική της ευφυούς κινητικότητας.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο