AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Μπαταρίες Tesla: Λύθηκε το ζήτημα της απόσυρσής τους

bataries-tesla-lythike-to-zitima-tis-aposyrsis-tous-492914

Έπειτα από ένα ατύχημα, που έγινε στο Τιρόλο της Αυστρίας, και ένα συνεχές «πέρα-δώθε» σχετικά με την απόσυρση των μπαταριών της Tesla, δόθηκε μία λύση.

Έπειτα από τις ασάφειες γύρω από το θέμα της απόσυρσης της μπαταρίας ενός αυτοκινήτου της Tesla, που κάηκε στο Τιρόλο της Αυστρίας, μία εταιρεία ανακύκλωσης από την ίδια περιοχή ανέλαβε να συλλέξει την μπαταρία ιόντων λιθίου, προκειμένου να προχωρήσει σε έρευνες. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τεχνικοί της Tesla, που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στην κεντρική Ευρώπη γι’ αυτόν το σκοπό, δεν έφεραν τελικά μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αποσυναρμολόγηση της μπαταρίας.

Το αμάξωμα εντωμεταξύ μεταφέρθηκε για διάλυση, ενώ η βαριά μπαταρία (600 κιλά) απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο. Κι επειδή οι τεχνικοί της Tesla δεν μπορούσαν να προχωρήσουν γρήγορα τις εργασίες τους, στράφηκαν στη βοήθεια μιας τοπικής, εξειδικευμένης σε τέτοια θέματα εταιρείας, η οποία θα συνεργάζεται στο μέλλον με την αμερικανική φίρμα για θέματα απόσυρσης μπαταριών από ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Το ατύχημα συνέβη πριν από έξι εβδομάδες, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο της Tesla να καεί. Από τότε μέχρι πριν από τέσσερις μέρες το καμένο όχημα είχε παραμείνει στο χώρο στάθμευσης μιας εταιρείας ρυμούλκησης της περιοχής του Kufstein.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο