AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Πρώτες εικόνες από τον… κλώνο του Volvo XC40

protes-eikones-apo-ton-klono-tou-volvo-xc40-494546

Η θυγατρική της Geely, Lynk & Co, εξελίσσει αυτήν την εποχή ένα μικρομεσαίο SUVοειδές coupe. Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του αυτοκινήτου παραγωγής, έστω κι αν η προώθησή του στην Ευρώπη δεν προβλέπεται πριν από το 2020.

Αν νομίζετε ότι το “05” είναι το πρώτο δημιούργημα της Lynk & Co, απατάσθε. Οι Κινέζοι είχαν κατασκευάσει το 2016 και το “01”, ένα SUV. Η σχετική, λοιπόν, coupe εκδοχή του είναι το “05”. Αυτόν τον καιρό δεν υπάρχουν επίσημες φωτογραφίες ακόμη, αν και το εν λόγω μοντέλο αναμένεται στην κινεζική αγορά ήδη μέσα στο 2019. Στην Ευρώπη δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2020. Μάλιστα, τα μοντέλα, που θα κυκλοφορήσουν στην ήπειρό μας θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου.

Lynk με τεχνολογία Volvo

Το “05” θα κληρονομήσει την τεχνολογία του πιθανότατα, όπως ήδη το “01”, από τη… συγγενή, αφού κι αυτή ανήκει στον όμιλο Geely, Volvo. Έτσι, το Lynk & Co 05 θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMA, την οποία έχει ήδη χρησιμοποιήσει το Volvo XC40. Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, απλώς την τοποθέτησή τους περιμένουν δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης με ισχύ, που κυμαίνεται μεταξύ 148 και 187 ίππων. Το έργο της μετάδοσης θα το αναλάβουν ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων, ή ένα χειροκίνητο. Τέλος, όπως συνέβη και σε άλλα μοντέλα της Lynk, είναι πολύ πιθανό να δούμε, επίσης, μία υβριδική έκδοση, καθώς και ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Coupe πίσω μέρος και γυάλινη οροφή

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, το SUVοειδές coupe θα ακολουθήσει τις γραμμές του “01”. Φυσικά, θα προσαρμοστεί ανάλογα η γραμμή της οροφής, ώστε να παραπέμπει σε coupe. Η οροφή θα είναι γυάλινη, στοιχείο που θα αυξήσει κατά πολύ το βαθμό εντυπωσιασμού όσων αντικρίζουν το “05”. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2021 θα δούμε και από την πλευρά της Volvo ένα μοντέλο, που θα έχει κοινή τεχνολογική βάση με το “05” και θα είναι, ουσιαστικά, το επόμενο V40.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο