AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Ferrari ανανέωσε το συμβόλαιο του Charles Leclerc μέχρι το 2024

i-ferrari-ananeose-to-symvolaio-tou-charles-leclerc-mechri-to-2024-505706

Η Ferrari ανανέωσε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα το συμβόλαιο του οδηγού της στη Formula 1, Charles Leclerc, ως το 2024. Το προηγούμενο συμβόλαιο του Μονεγάσκου θα έληγε το 2021.

Ο 22χρονος οδηγός μπόρεσε στην περασμένη, πρώτη του σεζόν στη Formula 1 για τη Scuderia Ferrari να καταγράψει δύο νίκες στο Βέλγιο και στην Ιταλία. Επιπλέον, ο οδηγός από το Μονακό έφερε στην ομάδα του επτά pole position, δηλαδή επτά πρώτες θέσεις στην εκκίνηση των αγώνων, όσες δεν κατάφερε κανένας άλλος οδηγός κατά την προηγούμενη σεζόν. Ο Leclerc ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 4η θέση της βαθμολογίας, τερματίζοντας μία θέση πιο μπροστά από τον ομόσταβλό του Sebastian Vettel.

Επομένως, ήταν θέμα χρόνου οι Ιταλοί να «δέσουν» το νεαρό οδηγό για πολύ καιρό στην ομάδα τους. «Σε κάθε αγώνα, που έγινε αυτήν τη χρονιά, η επιθυμία μας να παρατείνουμε το συμβόλαιο του Charles έγινε κάτι παραπάνω από αυτονόητη. Η απόφασή μας σημαίνει, πως για τις επόμενες πέντε σεζόν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματά μας. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Charles και η Scuderia έχουν ένα κοινό και σταθερό μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto (κάτω).

Με αυτά τα δεδομένα, η Ferrari δείχνει πως έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις της για το μέλλον, τη στιγμή, που το συμβόλαιο με τον Sebastian Vettel έχει διάρκεια ακόμα μίας σεζόν. Ανάμεσα στους δύο πιλότους, που μεταξύ τους έχουν καλή σχέση, συνέβη την περασμένη σεζόν να «κοντραριστούν» αρκετές φορές μεταξύ τους. Κορυφαίο παράδειγμα της κόντρας των δύο οδηγών ήταν η σύγκρουση που είχαν στο grand prix της Βραζιλίας, μετά από την οποία εγκατέλειψαν και οι δύο.

Ο Leclerc, από την πλευρά του, σχολίασε την ανανέωση του συμβολαίου του ως εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που θα παραμείνω στη Scuderia Ferrari. Η προηγούμενη σεζόν ήταν για μένα μία χρονιά-όνειρο, καθώς μπόρεσα να αγωνιστώ με τα χρώματα της πιο διάσημης ομάδας στη Formula 1.» Ο Charles Leclerc έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2018 με τα χρώματα της Sauber. Το 2017 κατέκτησε τον τίτλο στη Formula 2, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν ο νικητής των αγώνων της σειράς GP3.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο