AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Aston Martin: Συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές

aston-martin-syzitiseis-me-pithanous-ependytes-512147

Τη στιγμή, που οι Βρετανοί προχωρούν με πάρα πολλά νέα μοντέλα, υψηλών επιδόσεων, τα οικονομικά αποτελέσματά τους δεν είναι τα καλύτερα. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί υποψήφιοι επενδυτές, που έρχονται ως σωτήρες να χτυπήσουν την πόρτα της εταιρείας. Λέγεται πως και η κινεζική Geely είναι μία απ’ αυτούς.

Όπως γράφτηκε στο βρετανικό ειδικό Τύπο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Καναδός δισεκατομμυριούχος, Lawrence Stroll, σχεδιάζει να καταθέσει μία προσφορά εξαγοράς της Aston Martin. Ο Stroll κερδίζει τα χρήματά του με την εμπλοκή του στην αγορά της μόδας. Ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα, που διαχειρίζεται, είναι αυτά των Ralph Lauren και Tommy Hilfiger. Μην ξεχνάμε, δε, ότι πρόκειται για τον πατέρα του Lance Stroll, οδηγού της Racing Point στη Formula 1! Η βρετανική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων δε σχολίασε καθόλου τις υποψίες σχετικά με τα οικονομικά της, αν και οι μετοχές της στα χρηματιστήρια παρουσίασαν άνοδο. Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου οι Βρετανοί επιβεβαίωσαν τις συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές από την Κίνα, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή, αλλά και τον Lawrence Stroll. Μάλιστα, οι Financial Times δημοσίευσαν κατά τον τρέχοντα μήνα άρθρα, που σημειώνουν πως ανάμεσα στους πιθανούς επενδυτές δεν πρέπει να αποκλείεται η κινεζική Geely. Η τελευταία κατέχει ήδη σχεδόν το 10% των μεριδίων της Daimler, η οποία συνδέεται με την Aston Martin ως προμηθευτής κινητήρων και ηλεκτρονικών συστημάτων. Σχεδόν το 36% των μετοχών της Aston Martin είναι ελεύθερα αυτόν τον καιρό προς διαχείριση, ενώ οι υπόλοιπες ελέγχονται από οικονομικούς επενδυτές.

Η Aston Martin έχει σπουδαία σχέδια

Ας θυμηθούμε τι πρόβαλαν οι Βρετανοί τον τελευταίο καιρό από πλευράς της προοπτικής τους. Με το μοντέλο Valkyrie, που προχώρησε με το φημισμένο εξελιχτή Adrian Newey η φίρμα ήθελε να εμπλακεί στο ανώτερο επίπεδο των super sport οχημάτων. Με το Valhalla πρόκειται από το 2021 να κυκλοφορήσει ένα κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο, αξίας 1 εκατ. ευρώ, και με κινητήρα ισχύος 1.000 ίππων. Ταυτόχρονα, η νέα Vanquish (κάτω) θα είναι κι αυτή κεντρομήχανη, ενώ με το DBX φιλοδοξούν οι Βρετανοί να εισέλθουν στον επικερδή κόσμο των SUV. Συμπληρωματικά, με το ιστορικό όνομα “Lagonda” εξελίσσεται μία ηλεκτροκίνητη crossover λιμουζίνα, που θα οδηγηθεί στην παραγωγή επίσης το 2021 και θα συμπληρωθεί αργότερα από ένα SUV.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο