AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Το Hummer επιστρέφει με τη μορφή ηλεκτροκίνητου pick-up το 2022!

to-hummer-epistrefei-me-ti-morfi-ilektrokinitou-pick-up-to-2022-512792

Στο πλαίσιο του τελικού του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL), του Superbowl, που θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2020, θα ανακοινωθεί σε μία διαφήμιση η επιστροφή του Hummer στις αγορές. Η δημιουργία της GM θα συνοδεύεται από την παρουσία του διάσημου Αμερικανού καλαθοσφαιριστή Lebron James.

Την παραπάνω είδηση έκανε γνωστή η εφημερίδα Wall Street Journal από «δικούς της» ανθρώπους μέσα στον όμιλο της General Motors. Σύμφωνα με αυτούς, η εταιρεία της GM “Hummer” θα φέρει το 2022 στις αγορές ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο pick-up, που θα παραχθεί σε περιορισμένες εκδόσεις. Ταυτόχρονα, η Hummer δε θα ξανάρθει στην επιφάνεια ως ανεξάρτητη μάρκα, όπως στο παρελθόν, αλλά ως «θυγατρική» άλλης φίρμας της GM. Μάλιστα, οι πηγές μας αναφέρονται στην “GMC” και στα υψηλής αξίας και κόστους trucks της.

Η επικεφαλής της GM, Mary Barra, είχε επιβεβαιώσει ήδη από τα τέλη του προηγούμενου Νοεμβρίου πως ο αμερικανικός όμιλος είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε μία επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Στα σχέδια βρίσκονταν τότε pick-up, SUV και van. Λεγόταν, δε, επίσης ότι το νέο μοντέλο θα έρθει στις αγορές το φθινόπωρο του 2021. Η Barra είχε δηλώσει ότι «η General Motors καταλαβαίνει τους αγοραστές των pick-up και τους ανθρώπους, που πρωτοέρχονται σε αυτήν την αγορά. Ο λόγος γίνεται για ένα ικανότατο truck και, γι’ αυτό, είμαι αρκετά ενθουσιασμένη.»

Ηλεκτροκίνητο Hummer με 90.000 δολάρια;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών για την αμερικανική αγορά αυτοκινήτου, η τιμή ενός ηλεκτροκίνητου Hummer δεν αποκλείεται να ξεκινά ακόμα κι από τα 90.000 δολάρια. Υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες και για τα αναμενόμενα ηλεκτροκίνητα SUV της Cadillac, που θα κοστίζουν πιθανότατα πάνω από 100.000 δολάρια. Όπως και να ‘χει, η νέα πλατφόρμα για ηλεκτροκίνητα οχήματα BT1 είναι τόσο ευέλικτη, που πάνω της μπορούν να βασιστούν προσθιοκίνητα, πισωκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα!

Το εργοστάσιο Hamtramck στο Detroit θα φτάσει έως το 2024 στην ετήσια παραγωγή 80.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Επιπλέον, η General Motors σχεδιάζει επίσης την κατασκευή ενός δικού της εργοστασίου κατασκευής μπαταριών στο Ohio και επιθυμεί ως το 2023 να λανσάρει στην παγκόσμια αγορά συνολικά 20 διαφορετικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο