AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Renault Twingo Z.E. (2020): Το ηλεκτροκίνητο Twingo λανσάρεται πιο νωρίς

renault-twingo-z-e-2020-to-ilektrokinito-twingo-lansaretai-pio-noris-516026

Η Renault επίσπευσε την πρεμιέρα του Twingo με ηλεκτροκινητήρα, καθώς το εν λόγω μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο το 2020 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ήδη από το 2013 η Renault είχε παρουσιάσει το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο “Twin-Z”. Το mini μοντέλο είχε προωθηθεί στην αγορά το 2014 με τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες ως δίδυμο «αδερφάκι» του Smart Fortwo, το οποίο υπάρχει ως ηλεκτροκίνητο από το 2017. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγεται από τη Renault, ενώ Forfour και Twingo κατασκευάζονται στο Novo Mesto της Σλοβενίας. Το Smart Forfour EQ έχει ισχύ 81 kW (ή 110 ίππους) και αυτονομία 155 χλμ.

Πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η Renault, πάντως, ανακοίνωσε σε ένα δελτίο Τύπου για αριθμούς πωλήσεων του 2019 την κατασκευή του Twingo Z.E. Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα λανσαριστεί μέσα στο 2020 και, μάλιστα, πιο νωρίς απ’ όσο αρχικά είχε προγραμματιστεί, αφού οι Γάλλοι είχαν πληροφορήσει τον Τύπο και το κοινό πως το ντεμπούτο του e-Twingo θα γινόταν το 2022. Η πρεμιέρα, λοιπόν, θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5 με 15 Μαρτίου 2020), ενώ στις αγορές θα προωθηθεί μέσα στο β’ τρίμηνο του 2020. Πάντως, ακόμα και τη στιγμή, που γραφόταν αυτό εδώ το κείμενο, ήταν ανοικτό ακόμη, αν το Twingo Z.E. θα «υιοθετήσει» την ίδια τεχνολογία με το Smart ή αν θα πρέπει να περιμένουμε μία πιο εξελιγμένη τεχνολογία του K-ZE, που παρουσιάστηκε ήδη στην Κίνα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Το βέβαιο είναι πως η Renault συνεχίζει την επέκταση της παλέτας των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, τοποθετώνας δίπλα στο επιτυχημένο στο εξωτερικό Zoe μία πιο προσιτή πρόταση, το Twingo.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο