AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η ρωσική Garage 54 κατασκεύασε το δικό της Cybertrack

i-rosiki-garage-54-kataskevase-to-diko-tis-cybertrack-518138

Οι Ρώσοι μηχανικοί της Garage 54 αισθάνθηκαν να προκαλούνται από την ευκολία του σχήματος του Tesla Cybertrack. Έτσι, δύο χρόνια πριν από την έναρξη των πωλήσεων του τελευταίου, κατασκεύασαν τη δική τους εκδοχή.

Το νωρίτερο έως τα τέλη του 2021 θα πρέπει να υπολογίζουν πως θα περιμένουν να τους παραδοθεί το Tesla Cybertrack, όσοι το έχουν ήδη προπαραγγείλει. Ωστόσο, στο εντωμεταξύ το εντυπωσιακό ηλεκτροκίνητο pick-up ερεθίζει τη φαντασία πολλών φίλων του αυτοκινήτου. Το εξ Αμερικής προϊόν, λοιπόν, έχει γίνει αντικείμενο τρισδιάστατων εκτυπώσεων ή ακόμα και μοντέλο της γνωστής εταιρείας Lego. Επιπλέον, πρόσφατα ένας κύριος, που ειδικεύεται στην κατασκευή αμαξωμάτων έφτιαξε ένα μικρό Cybertrack για το γιο του. Σήμερα, ωστόσο, βρισκόμαστε μπροστά σε μία ρέπλικα του πρωτότυπου μοντέλου, η οποία κατασκευάστηκε από την εταιρεία “Garage 54”, που εδρεύει στο Novosibirsk της Ρωσίας.

Ένα ρωσικό εκτός δρόμου όχημα ως βάση

Το Cybertrack της Garage 54 βασίζεται στο ρωσικό off-road μοντέλο UAZ-469. Οι Ρώσοι μηχανικοί, πάντως, απέφυγαν να τοποθετήσουν στην κατασκευή τους έναν ηλεκτροκινητήρα και διατήρησαν τον αυθεντικό βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων, ισχύος 70 ίππων. Από την άλλη, όμως, προκειμένου να πλησιάσουν τις αναλογίες του αμαξώματος του αυθεντικού Cybertrack, η Garage 54 επιμήκυνε το μεταξόνιο του UAZ. Για το αμάξωμα οι Ρώσοι τοποθέτησαν πλάκες αλουμινίου, πάχους 2 χιλιοστών, ενώ η Tesla έχει χρησιμοποιήσει πλάκες 3 χιλιοστών.

Πολύπλοκη μετασκευή

Σύμφωνα με την Garage 54, η μετατροπή του UAZ-496 σε Cybertrack ήταν ένας… εφιάλτης, αφού έπρεπε να γίνουν πολλές αλλαγές. Σκεφθείτε πως η εταιρεία απέφυγε ακόμα και την τοποθέτηση παραθύρων, χρησιμοποιώντας τελικά φύλλα από plexi glass. Επίσης, ο άξονας, που συνδέει τον κινητήρα με τον πίσω άξονα χρειάστηκε κι αυτός να επιμηκυνθεί.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο