AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

GMC Hummer EV (2021): Το Hummer επιστρέφει με 1.000 ηλεκτροκίνητους ίππους!

gmc-hummer-ev-2021-to-hummer-epistrefei-me-1-000-ilektrokinitous-ippous-608261

Η φίρμα της General Motors, GMC, παρουσιάζει το φθινόπωρο του 2021 εκ νέου το θρυλικό Hummer, ως ηλεκτροκίνητο. Η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε επίσημα την επιστροφή του Hummer την περασμένη Πέμπτη (30/1/2020) και έδωσε και τα πρώτα στοιχεία.

Η αποκάλυψη του GMC Hummer EV θα γίνει στις 20 Μαΐου στο εργοστάσιο της GM στο Hamtramck του Detroit.

GMC Hummer EV με ροπή 15.000 Nm

Μία πρώτη ιδέα για το e-Hummer έδωσε η GMC σε ένα διαφημιστικό σποτ, που προβλήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του Super Bowl. Τα video δείχνουν τη μικρού ύψους πρόσοψη του e-pick-up, που διαθέτει τη χαρακτηριστική γρίλια του Hummer με τις κάθετες μπάρες. Στο νέο μοντέλο είναι το λογότυπο “Hummer” φωτιζόμενο και περιβάλλεται από μικρού ύψους, επίσης, φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, διακρίνονται το μπροστινό καπό, που έχει ένα περίγραμμα, καθώς και οι στενοί εξωτερικοί καθρέπτες.

Κατά τα λοιπά, η GMC μάς παρέχει τρία στοιχεία από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Hummer EV. Η ισχύς του κινητήρα του ανέρχεται στους 1.000 ίππους, η μέγιστη ροπή ανακοινώνεται στα αδιανόητα 15.000 Nm (προφανώς μετρημένα στους τροχούς), ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα 60 μίλια/ώρα (96,6 χλμ.ώρα) είναι της τάξης των μόλις 3,0 δευτερολέπτων.

Το λανσάρισμα του GMC Hummer EV η εταιρεία το χαρακτηρίζει μία «ήπια επανάσταση» και προαναγγέλει εξαιρετικά καλές δυνατότητες για την κίνηση τόσο επί της ασφάλτου όσο και πέρα από τα όριά της. Πάντως, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το Hummer EV θα παραχθεί σε λίγες μονάδες.

Στη μονάδα παραγωγής του Hamtramck η General Motors θα επενδύσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ και θα το εξοπλίσει ανάλογα για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Εκτός από ηλεκτροκίνητα pick-up, εκεί θα παράγεται και ένα αυτόνομα κινούμενο robotaxi, το Cruise Origin. Επιπλέον, το ήδη αποφασισμένο πρόγραμμα, που ονομάζεται “BT1”, περιλαμβάνει και ένα ηλεκτροκίνητο SUV της Cadillac, που θα παρουσιαστεί έως το 2023.

Το γεγονός πως το πρώτο ηλεκτροκίνητο pick-up της General Motors, το εν λόγω Hummer δηλαδή, θα είναι περιορισμένης παραγωγής έχει τη λογική του. Το όνομα του μοντέλου είναι παγκοσμίως γνωστό, ενώ στις Η.Π.Α. τα οχήματα της μάρκας, που σταμάτησε την παραγωγή της το 2010, είναι εδώ και πολύ καιρό cult. Βέβαια, το marketing λειτουργεί και με αυτοσκοπό την καλύτερη δυνατή προώθηση των μοντέλων του προγράμματος BT1, τα οποία θα βασιστούν στην πλατφόρμα “skate board”, που μπορεί να υποστηρίξει όλα τα… συστατικά του συστήματος κίνησης και της αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ηλεκτροκίνητο Hummer με 90.000 δολάρια;

Σύμφωνα με τους εξειδικευμένους στα ζητήματα της αμερικανικής αγοράς αυτοκινήτου συνεργάτες μας, η τιμή του e-Hummer αναμένεται να φτάσει ακόμα και τα 90.000 δολάρια. Τα μεταγενέστερα e-SUV, όπως αυτό της Cadillac, θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεπεράσουν ακόμα και τα 100.000 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα για το πρόγραμμα BT1 θα είναι πολύ ευέλικτη και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλων των τύπων τις μεταδόσεις κίνησης: για προσθιοκίνητα, πισωκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο