Q-ELECTRIC

KIA E-Soul: Κορυφαία αυτονομία

kia-e-soul-koryfaia-aftonomia-619767

Η ανανεωμένη, τρίτη γενιά του KIA e-Soul αυξάνει σημαντικά την αυτονομία του μοντέλου, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Soul φτάνει στις ελληνικές αντιπροσωπείες της εταιρείας.

Διατηρεί τον εκκεντρικό σχεδιασμό «κουτιού» που το χαρακτηρίζει, με σαφές σχήμα που ορίζεται από δύο ξεκάθαρους όγκους, αλλά με πιο δυναμικές και μοντέρνες γραμμές. Οι δυνατότητες εξατομίκευσής του είναι πολλές, καθώς διατίθεται σε 8 διαφορετικά χρώματα, ενώ ο σχεδιασμός των ζαντών 17 ιντσών βελτιώνει την αεροδυναμική του. Το εσωτερικό του είναι φιλόξενο και χάρη στην ψηλή οροφή, χαρίζει μία ιδιαίτερη αίσθηση ευρυχωρίας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το heads-up display παρέχουν όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση, ενώ η οθόνη 10.25 ιντσών του συστήματος infotainment, προβάλλει τις πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας και την φόρτισή της.

Η αθόρυβη λειτουργία του και το έξυπνο πρόγραμμα ανάκτησης ενέργειας με ρυθμιζόμενα επίπεδα, εξασφαλίζουν ξεκούραστες διαδρομές. Το e-Soul δεν δημιουργήθηκε για να σημειώσει ρεκόρ σε κάποια πίστα, αλλά για να χαρίζει στους επιβάτες του κορυφαία επίπεδα άνεσης, με πολύ καλή κύλιση στο δρόμο. Φυσικά, η ισχύς του είναι υπερ-αρκετή για κάθε διαδρομή ή ταξίδι· σε συνδυασμό με την μεγάλη αυτονομία της έκδοσης Long Range, το ηλεκτρικό ΚΙΑ είναι πρόθυμο να καλύψει οποιαδήποτε απόσταση του ζητηθεί. Η κλιμάκωση και η αποκλιμάκωση του βαθμού ανάκτησης ενέργειας είναι πολύ ευχάριστη. Ταυτόχρονα, παρά το ψηλό αμάξωμα, οι κλίσεις είναι περιορισμένες, κάτι που οφείλεται στο χαμηλό κέντρο βάρους.

Η αυτονομία του όμως, είναι το πιο δυνατό σημείο του. Με αυτές τις τιμές αυτονομίας, η έννοια του «range anxiety» εξαφανίζεται, ακόμη και σε μία χώρα με περιορισμένες υποδομές φόρτισης, όπως η Ελλάδα μας. Τo e-Soul δείχνει να είναι έτοιμο από καιρό να διατεθεί αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητο.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 462 ΧΛΜ.)
>Διανύσαμε  65 ΧΛΜ>
ΛΑΥΡΙΟ 89% (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 411 ΧΛΜ. Μειώθηκε κατά 51 ΧΛΜ.)
>Διανύσαμε 72 ΧΛΜ>
POLIS PARK 75% (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 339 ΧΛΜ. Μειώθηκε κατά 72 ΧΛΜ.)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 16.2 kWh/100km

ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΤΗΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 339 km
ΠΟΣΟΣΤΟ: 75%
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ: 1H22M
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 364 km
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 80%

WALLBOX
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 341 km
ΠΟΣΟΣΤΟ: 77%
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ: 3H10M
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 349 km
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 78%

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ: ΕΜΠΡΟΣ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ
ΤΥΠΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗ: AC, CCS DC
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ AC: 7.2 kW
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ DC: 80 kW

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο