Q-ELECTRIC

Mercedes EQA 250: Premium, προσιτή ηλεκτροκίνηση

mercedes-eqa-250-premium-prositi-ilektrokinisi-620702

Η EQA αποτελεί πρώτο premium μοντέλο στην κατηγορία των μικρών ηλεκτροκίνητων SUV, ενώ παράλληλα, είναι πλέον το πιο προσιτό «εισιτήριο» για την είσοδο στον φουτουριστικό κόσμο της Mercedes-EQ.

Ο σχεδιασμός της νέας EQA διατηρεί χαρακτηριστικά που είχαμε πρωτοδεί στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας (τη μεγαλύτερη EQC), όπως η «κλειστή» μάσκα black panel στο εμπρός μέρος, αλλά και τα φώτα τα οποία «ενώνονται» μέσω μίας LED μπάρα φωτός. Εκτός από το αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, ο μοντέρνος σχεδιασμός έφερε και άλλα πλεονεκτήματα, όπως ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας (0.28Cd) αλλά και η ελαχιστοποίηση των θορύβων από τον αέρα και την κύλιση, ένα ζήτημα στο οποίο επικεντρώθηκε η εταιρεία. Ταυτόχρονα, ο τρόπος με τον οποίο έχουν σχεδιαστεί όλες οι διαθέσιμες ζάντες αλουμινίου (από 18 μέχρι και 20 ίντσες) συμβάλλει στην αύξηση της αυτονομίας της EQA μεταξύ φορτίσεων, καθώς βελτιώνεται σημαντικά η ροή του αέρα γύρω από τους τροχούς. Στο εσωτερικό της χρησιμοποιούνται υλικά κορυφαίας ποιότητας, ενώ τα καθίσματα μπορούν προαιρετικά να επενδυθούν με ένα μαλακό υλικό από ανακυκλωμένο πλαστικό, υπογραμμίζοντας τον «πράσινο» χαρακτήρα της EQA.

Η αίσθηση της EQA στον δρόμο είναι μοναδική, καθώς συνδυάζει τα υψηλά επίπεδα άνεσης της GLA, με την ασύγκριτη «αρμονία» της ηλεκτροκίνησης. Το νέο ηλεκτρικό SUV λανσαρίστηκε με την έκδοση EQA 250, η οποία στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς, δίνοντας στο αυτοκίνητο μία αίσθηση «ελαφρότητας». Οι χρόνοι φόρτισης ήταν ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για την Mercedes κατά την ανάπτυξη της EQA και αυτό φαίνεται: υποστηρίζει ταχεία φόρτισης τάσεως μέχρι και 100 kW, ενώ ακόμη και στα οικιακά wallbox, η φόρτιση είναι αρκετά σύντομη.

Το κορυφαίο της τεχνολογικό χαρακτηριστικό, είναι η πλοήγηση με την βοήθεια «Ηλεκτρικής Νοημοσύνης», η οποία υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή προς τον εκάστοτε προορισμό. Με βάση συνεχείς προσομοιώσεις αυτονομίας, το σύστημα λαμβάνει υπόψη πιθανές αναγκαίες στάσεις για φόρτιση αλλά και πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως η τοπογραφία της διαδρομής και οι καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 381 ΧΛΜ.)
> 68ΧΛΜ>
ΛΑΥΡΙΟ 77% (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 284 ΧΛΜ. Μειώθηκε κατά 97 ΧΛΜ.)
> 64 ΧΛΜ>
POLIS PARK 57% (ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 206 ΧΛΜ. Μειώθηκε κατά 82 ΧΛΜ.)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 21.1 kWh/100km

ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΤΗΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 206 km
ΠΟΣΟΣΤΟ: 57%
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ: 43M
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 244 km
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 67%

WALLBOX
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 230 km
ΠΟΣΟΣΤΟ: 64%
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΤΙΣΗ: 2H15M
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 240 km
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10: 68%

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΦΟΡΤΙΣΤΗ: ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΙΣΩ
ΤΥΠΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗ: AC, CCS DC
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ AC: 11 kW
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ DC: 100 kW

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο