ECO CARS

To φιλόδοξο πρόγραμμα «Dare Forward 2030» του ομίλου Stellantis

to-filodoxo-programma-dare-forward-2030-tou-omilou-stellantis-632493

O επιχειρηματικός όμιλος Stellantis απαρτιζόμενος από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες του αμερικανοϊταλικού ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και του γαλλικού ομίλου PSA που έχει έδρα στο Άμστερνταμ αποκάλυψε προσφάτως το φιλόδοξο πρόγραμμα εξέλιξης νέων μοντέλων για την επόμενη δεκαετία.

Με την ονομασία «Dare Forward 2030» το φιλόδοξο πρόγραμμα έχει ως στόχο την μείωση των εκπομπών ρύπων άνθρακα κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος μέχρι το 2038 για όλα τα μοντέλα του ομίλου που θα κατασκευάζει.

Το νέο πρόγραμμα προϋποθέτει την εξέλιξη και κυκλοφορία περισσότερων από 75 νέων ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030 με στόχο να πουλούν συνολικά όλες οι εταιρείες του ομίλου περί τα 5 εκατομμύρια e-cars ανά έτος. Μάλιστα το πρόγραμμα γίνεται πιο συγκεκριμένο θέτοντας ως στόχο τις πωλήσεις ενός εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων το 2024 και 3 εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων το 2027. Βεβαίως το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στην εξέλιξη των 75 μοντέλων μηδενικών ρύπων καθώς περισσότερα από 100 καινούργια μοντέλα από όλες τις εταιρείες του ομίλου θα τεθούν σε κυκλοφορία έως το τέλος της δεκαετίας.

Στο τεχνολογικό επίπεδο, το γκρουπ Stellantis θα επενδύσει περί τα 30 δις. ευρώ έως το 2025 τόσο στην ηλεκτροκίνηση όσο και στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου με υδρογόνο σε μεγάλα φορτηγά και βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Dare Forward 2030», ο όμιλος στοχεύει να παρουσιάσει ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 300 δις. ευρώ το 2030.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο