MOTOTYPOS

Παρουσίαση της νέας 2022 Yamaha WR250F

parousiasi-tis-neas-2022-yamaha-wr250f-625301

H Yamaha ανακοίνωσε τις σημαντικές διαφορές και τεχνικές βελτιώσεις της νέας 2022 WR250F και τις διαφοροποιήσεις της WR450F για το 2022.

Οι σημαντικότερες αλλαγές της νέας 2022 WR250F είναι στον κινητήρα που έχει δεχθεί όλες τις βελτιώσεις από τη σειρά motocross YZ250F, το Deltabox πλαίσιο που τώρα είναι χυτό με τη μέθοδο CF και το νέο ισχυρότερο εμπρός φρένο. Παράλληλα παρουσίασε και τη νέα 2022 WR450F, είχε ήδη ανανεωθεί το 2021, με μοναδική ουσιαστική αλλαγή το νέο εμπρός φρένο.

Η σειρά αγωνιστικών enduro μοντέλων WR250F και WR450F της Yamaha διαθέτει ορισμένες πρωτοποριακές τεχνικές λύσεις, όπως η μοναδική σχεδίαση του κινητήρα με ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή και η πρωτοποριακή εφαρμογή Power Tuner για smartphone. Η εισαγωγή του κινητήρα είναι στραμμένη προς τα εμπρός και η εξαγωγή προς τα πίσω, μια διάταξη που προσφέρει καλύτερη ροή στην εισαγωγή με όφελος την μεγαλύτερη απόδοση του κινητήρα και την συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας. Επίσης αυτή η διάταξη επιτρέπει την τοποθέτηση του φίλτρου αέρα στη θέση του ρεζερβουάρ καυσίμου και την μετακίνηση του ρεζερβουάρ κάτω από τη σέλα.

Η νέα WR250F 2022 είναι εξοπλισμένη με ένα υγρόψυκτο τετράχρονο κινητήρα που έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, υιοθετώντας πολλά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στην φετινή YZ250F. Η νέα κυλινδροκεφαλή, ίδια με αυτή της YZ250F, είναι η ένα από τα βασικά εξαρτήματα που χαρίζουν στην νέα WR250F 2022 μεγαλύτερη απόδοση στις μεσαίες και υψηλές στροφές. Η εισαγωγή αέρα είναι ανασχεδιασμένη και τώρα έχει μεγαλύτερης διαμέτρου αυλούς εισαγωγής για καλύτερη αναπνοή και αυξημένη ισχύ σε όλο το εύρος στροφών. Επίσης διαθέτει, ανασχεδιασμένο εκκεντροφόρο εξαγωγής, νέο βελτιωμένο αντικραδασμικό άξονα και βελτιωμένο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων. Η χαρτογράφηση της ECU είναι επίσης νέα με στόχο τη βελτιστοποίηση της ευχρηστίας του νέου κινητήρα σε όλες τις ταχύτητες.

Ένα σημαντικό στοιχείο αναβάθμισης της WR250F είναι η εφαρμογή Power Tuner που επιτρέπει την ασύρματη ρύθμιση του κινητήρα μέσω smartphone. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή των χαρακτηριστικών ισχύος του κινητήρα, έτσι ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικά εδάφη και μεταβαλλόμενες συνθήκες. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής, με διακόπτη στο τιμόνι, ανάμεσα σε 2 προγράμματα απόδοσης του κινητήρα για άμεση εφαρμογή ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αλλαγές έχει δεχθεί και το ελαφρύ αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο της WR250F που τώρα είναι κατασκευασμένο με την προηγμένη τεχνική χύτευσης CF της Yamaha. Μια τεχνική που επιτρέπει τη δημιουργία τοιχωμάτων με διαφορετικά πάχη και προφέρει στο πλαίσιο μεγαλύτερη αντοχή και στοχευμένη ακαμψία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη σταθερότητα άλλα και καλύτερο fedd back στον αναβάτη. Επίσης οι αναρτήσεις της KYB έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις απόσβεσης για να ταιριάζουν με την ανανεωμένη ακαμψία του νέου πλαισίου.

Η WR250F του 2022 είναι εξοπλισμένη με ένα ελαφρύτερο και δυνατότερο μπροστινό φρένο σαν αυτό της YZ250F. Αυτή η προηγμένη σχεδίαση χρησιμοποιεί μια νέα μπροστινή δαγκάνα 30% πιο άκαμπτη που διαθέτει έμβολα μεγαλύτερης διαμέτρου 25,4 mm και έναν νέο μπροστινό δίσκο διαμέτρου 270 mm. Τα νέα τακάκια φρένων έχουν 25% μεγαλύτερη επιφάνεια απ’ ό,τι το προηγούμενο σύστημα, προσφέροντας δυνατή και εξαιρετικά ελεγχόμενη απόδοση πέδησης.

Τέλος το νέο μικρό και ελαφρύ πολυόργανο εμφανίζει στην στάνταρ λειτουργία τις στροφές, την ώρα, χρονόμετρο και δύο μετρητές ταξιδιού, ενώ στην λειτουργία αγώνα, εμφανίζονται οι βασικές πληροφορίες που χρειάζονται στην διάρκεια των enduro, όπως η μέση ταχύτητα, το χρονόμετρο και η διανυθείσα – απομένουσα απόσταση. Επίσης, υπάρχει ένδειξη μετρητή συσσωρευμένης κατανάλωσης καυσίμου, καθώς και προειδοποιητικές λυχνίες καυσίμου και κινητήρα.

Η WR450F 2022, που είχε δεχθεί ένα πακέτο πλήρους αναβάθμισης το 2021 έχει ήδη όλα τα νέα στοιχεία όπως, τον κινητήρα με την βελτιωμένη ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή, το νέο ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου τεχνολογίας CF της Yamaha και τις αναβαθμισμένες ρυθμίσεις των αναρτήσεων της KYB.

Αυτό που ουσιαστικά αλλάζει για το 2022 στην WR450F είναι το σύστημα πέδησης που θα είναι ίδιο με αυτό της WR250F του 2022, με μπροστινό δίσκο 270 mm και μια ελαφριά δαγκάνα με μεγάλο έμβολο.

Οι νέες 2022 WR250F και WR450F θα είναι διαθέσιμες σε χρώμα Icon Blue με νέα γραφικά από τον Οκτώβριο του 2021 στην Ευρώπη.

Άλλα τεχνικά στοιχεία της WR250F

  •   Υγρόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας DOHC 250 κ.εκ.
  •   Ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή με άνοιγμα εισαγωγής στραμμένο προς τα εμπρός
  •   Εφαρμογή Power Tuner της Yamaha για ρύθμιση κινητήρα μέσω smartphone
  •   Ηλεκτρική μίζα
  •   Ανεμιστήρας ψύξης ψυγείου
  •   Κιβώτιο 6 ταχυτήτων ευρείας κλιμάκωσης ειδικά σχεδιασμένο για enduro
  •   Μικρό και ελαφρύ πλαίσιο Deltabox από αλουμίνιο
  •   Πίσω ανάρτηση με μοχλικό
  •   Αμορτισέρ KYB με δοχείο μεγάλης χωρητικότητας
  •   Ρυθμιζόμενο τιμόνι 4 θέσεων με λαστιχένια βάση
  •   Διακόπτης χαρτογράφησης του κινητήρα στο τιμόνι, δύο λειτουργιών
  •   Ρεζερβουάρ καυσίμου 7,9 λίτρων
car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο