MOTOTYPOS

Portimao: Άνετη επικράτηση για τον Francesco Bagnaia!

portimao-aneti-epikratisi-gia-ton-francesco-bagnaia-626873

O Francesco Bagnaia πήρε μια άνετη νίκη στο Portimao, στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, κλειδώνοντας το πρωτάθλημα των κατασκευαστών για την Ducati. Ο αγώνας διακόπηκε στον προτελευταίο γύρο λόγω κόκκινης σημαίας αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς, εφόσον τα 3/4 του αγώνα είχαν ολοκληρωθεί δεν υπήρξε επανεκκίνηση.

Ο Bagnaia είχε μια κακή εκκίνηση που επέτρεψε στον Miller να περάσει μπροστά στην πρώτη στροφή, με τον Αυστραλό αναβάτη να βγαίνει εκτός γραμμής στην έξοδο και τον Bagnaia να περνάει και πάλι μπροστά. Ο Danilo Petrucci είχε την δεύτερη συνεχόμενη πτώση του σε αγώνα στην τέταρτη στροφή του πρώτου γύρου και εγκατέλειψε. Μπροστά ο Joan Mir κατάφερε να περάσει τον Miller για την δεύτερη θέση. Πίσω τους ακολουθούσαν οι Alex Marquez, Jorge Martin και Pol Espargaro.

Στον 6ο γύρο ο Bagnaia βρισκόταν ήδη 0,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Mir, ο οποίος με την σειρά του είχε ανοίξει την διαφορά με τον Miller σχεδόν στο 1 δευτερόλεπτο. Πιοπίσω, ο Fabio Quartararo και ο Johann Zarco είχαν καταφέρει να περάσουν τον Pol Epsrgaro και πλησίαζαν τον Martin. O Aleix Espargaro είχε πτώση στην πρώτη στροφή του 8 γύρου και εγκατέλειψε τον αγώνα.Πέντε γύρους μετά, ο Bagnaia είχε ξεφύγει από τον Mir με την διαφορά να είναι πλέον 1 δευτερόλεπτο, ενώ ο Alex Marquez κατάφερε να περάσει τον Miller για την τρίτη θέση στην πρώτη στροφή του 12ου γύρου. Σε εκείνο το σημείο, οι περισσότεροι αναβάτες προσπαθούσαν να διατηρήσουν τα ελαστικά τους σε καλή κατάσταση για το τέλος του αγώνα, χωρίς να δοκιμάζουν να προσπεράσουν  τους αντιπάλους τους.

Μετά τον 15ο γύρο ο Bagnaia ήταν πλέον μπροστά για 2,5 δευτερόλεπτα δείχοντας έναν εκπληκτικό ρυθμό, ενώ ο Miller πέρασε μπροστά από τον Alex Marquez παίρνοντας πάλι την τρίτη θέση στην πρώτη στροφή του 19ου γύρου, με τον Ισπανό αναβάτη όμως να καταφέρνει στην έξοδο της στροφής να διατηρήσει την τελευταία θέση του βάθρου.Πιο πίσω ο Zarco, αφού πέρασε  μερικούς γύρους μαχόμενος με τον Quartararo, κατάφερε να περάσει τον Martin για την πέμπτη θέση, με τον Γάλλο αναβάτη να ακολουθεί σύντομα. Τότε, ο Fabio Quartararo στην 5η στροφή πίεσε παραπάνω το μπροστινό, ήταν ελαφρώς εκτός γραμμής και τελικά έπεσε από την 6η θέση και εγκατέλειψε. Ήταν η πρώτη φορά μέσα στο 2021 που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν τερμάτισε σε αγώνα. Μπροστά ο Miller πέρασε και πάλι τον Alex Marquez για την τρίτη θέση, ενώ ο Pol Epsargaro πέρασε τον Martin για την 6η θέση.Οι δύο πρώτες θέσεις του βάθρου είχαν κλειδώσει στον προτελευταίο γύρο και ετοιμαζόμασταν για μια σίγουρα εκπληκτική μάχη μεταξύ Jack Miller και Alex Marquez για την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο. Όμως στην 13η στροφή ο Iker Lecuona μπήκε από την εσωτερική του Miguel Oliveira και, στην προσπάθειά του να τον προσπεράσει, έχασε το μπροστινό και έπεσε, συμπαρασύροντας τον Πορτογάλο αναβάτη. Η πτώση αυτή επέφερε την διακοπή του αγώνα (με τους αναβάτε ευτυχώς να έχουν και οι δύο τις αισθήσεις τους) και σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν έγινε επανεκκίνηση.

Έτσι, η νίκη πήγε στον Francesco Bagnaia, ο οποίος εκείνη στην στιγμή βρισκόταν σχεδόν 2,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, Joan Mir. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jack Miller, αφήνοντας τον Alex Marquez τέταρτο, μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα για τον νεαρό Ισπανό.Ο Johann Zarco ήταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά πέμπτος, μπροστά από τον Pol Espargaro. O Jorge Martin πήρε την έβδομη θέση, στην πίστα όπου είχε την φρικτή εκείνη πτώση τον Απρίλιο, Ο Alex Rins κατάφερε σταδιακά να φτάσει στην όγδοη θέση, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Enea Bastianini. Την δεκάδα έκλεισε ο Brad Binder, ως η μόνη ΚΤΜ που κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα.Ο Valentino Rossi τερμάτισε 13ος, ενώ ο Franco Morbidelli ξεκίνησε καλά τον αγώνα, βρισκόταν μέσα στην δεκάδα, αλλά η ελλειπής φυσική του κατάσταση, απόρροια του τραυματισμού του, τον άφησαν πίσω σιγά σιγά και τελικά τερμάτισε 17ος, πίσω από τον Maverick Viñales.

O Marc Marquez που είχε κερδίσει τους δύο τελευταίους αγώνες στο Austin και στο Misano δεν έτρεξε στο Grand Prix της Πορτογαλίας λόγω τραυματισμού σε προπόνηση λίγε ημέρες πριν τον αγώνα.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Bagnaia είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μου Σαββατοκύριακο στα MotoGP. Επίσης, απόλαυσα κάθε session αυτό το Σαββατοκύριακο. Όταν νιώθεις τόσο υπέροχα με την μοτοσυκλέτα σου, όλα σου έρχονται πιο εύκολα. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά που γίνεται. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο που τερμάτισα δεύτερος, ένιωθα πιο ανταγωνιστικός αυτή τη φορά”.“Αυτός ο αγώνας ήταν πιο δύσκολος στην αρχή γιατί με το μπροστινό ελαστικό δυσκολευόμουν λίγο περισσότερο σε σύγκριση με άλλους αγώνες, οπότε προσπαθούσα να πιέσω αλλά κάθε φορά που έγερνα στα αριστερά ένιωθα ότι το αριστερό έκλεινε. Αλλά μετά όλα έγιναν όλο και καλύτερα στους επόμενους γύρους, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νίκη”.

Η νίκη για τον Bagnaia είχε επίσης ως αποτέλεσμα η Ducati να κερδίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστή, ενώ σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Miller έδωσε στην ομάδα της Lenovo Ducati ένα ασφαλές προβάδισμα στο πρωτάθλημα ομάδων – 28 βαθμούς με έναν αγώνα να απομένει.

 

Αποτελέσματα αγώνα

Θέση

Βαθμοί

Αρ. Συμμετοχής

Αναβάτης

Εθνικοτητα

Ομάδα

Μοτ/τα

1

25

63

Francesco BAGNAIA

ITA

Ducati Lenovo Team

Ducati

2

20

36

Joan MIR

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

3

16

43

Jack MILLER

AUS

Ducati Lenovo Team

Ducati

4

13

73

Alex MARQUEZ

SPA

LCR Honda CASTROL

Honda

5

11

5

Johann ZARCO

FRA

Pramac Racing

Ducati

6

10

44

Pol ESPARGARO

SPA

Repsol Honda Team

Honda

7

9

89

Jorge MARTIN

SPA

Pramac Racing

Ducati

8

8

42

Alex RINS

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

9

7

23

Enea BASTIANINI

ITA

Avintia Esponsorama

Ducati

10

6

33

Brad BINDER

RSA

Red Bull KTM Factory Racing

KTM

11

5

30

Takaaki NAKAGAMI

JPN

LCR Honda IDEMITSU

Honda

12

4

10

Luca MARINI

ITA

SKY VR46 Avintia

Ducati

13

3

46

Valentino ROSSI

ITA

Petronas Yamaha SRT

Yamaha

14

2

4

Andrea DOVIZIOSO

ITA

Petronas Yamaha SRT

Yamaha

15

1

6

Stefan BRADL

GER

Repsol Honda Team

Honda

16

12

Maverick VIÑALES

SPA

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

17

21

Franco MORBIDELLI

ITA

Monster Energy Yamaha MotoGP

Yamaha

Not Classified

88

Miguel OLIVEIRA

POR

Red Bull KTM Factory Racing

KTM

27

Iker LECUONA

SPA

Tech 3 KTM Factory Racing

KTM

20

Fabio QUARTARARO

FRA

Monster Energy Yamaha MotoGP

Yamaha

41

Aleix ESPARGARO

SPA

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

Not Finished 1st Lap

9

Danilo PETRUCCI

ITA

Tech 3 KTM Factory Racing

KTM

 

Βαθμολογία πρωταθλήματος MotoGP 2021
Θέση Αναβάτης Μοτ/τα Εθνικότητα Βαθμοί
1 Fabio QUARTARARO Yamaha FRA 267
2 Francesco BAGNAIA Ducati ITA 227
3 Joan MIR Suzuki SPA 195
4 Jack MILLER Ducati AUS 165
5 Johann ZARCO Ducati FRA 163
6 Marc MARQUEZ Honda SPA 142
7 Brad BINDER KTM RSA 142
8 Aleix ESPARGARO Aprilia SPA 113
9 Maverick VIÑALES Aprilia SPA 106
10 Pol ESPARGARO Honda SPA 100
11 Alex RINS Suzuki SPA 99
12 Enea BASTIANINI Ducati ITA 94
13 Miguel OLIVEIRA KTM POR 92
14 Jorge MARTIN Ducati SPA 91
15 Takaaki NAKAGAMI Honda JPN 76
16 Alex MARQUEZ Honda SPA 67
17 Franco MORBIDELLI Yamaha ITA 42
18 Luca MARINI Ducati ITA 41
19 Iker LECUONA KTM SPA 38
20 Valentino ROSSI Yamaha ITA 38
21 Danilo PETRUCCI KTM ITA 37
22 Stefan BRADL Honda GER 14
23 Michele PIRRO Ducati ITA 12
24 Andrea DOVIZIOSO Yamaha ITA 8
25 Dani PEDROSA KTM SPA 6
26 Lorenzo SAVADORI Aprilia ITA 4
27 Tito RABAT Ducati SPA 1
28 Cal CRUTCHLOW Yamaha GBR  
29 Garrett GERLOFF Yamaha USA  
30 Jake DIXON Yamaha GBR
car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο