MOTOTYPOS

Συμφωνία Harley Davidson και Kymco για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Livewire

symfonia-harley-davidson-kai-kymco-gia-tis-ilektrikes-motosykletes-livewire-629566

H Kymco και η Harley-Davidson προχώρησαν σε μια συμφωνία συνεργασίας για τη δημιουργία μιας πλήρους γκάμας ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με το όνομα Livewire.

H συμφωνία υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες και τα δύο εργοστάσια ανακοίνωσαν ότι έχουν πάρει την οριστική απόφαση για την ανάπτυξη μιας νέας εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο αξιών, της LiveWire, που είναι το τμήμα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Η-D.

Η νέα εταιρία θα χρηματοδοτηθεί από τις δυο εταιρίες H-D και Kymco, που θα καταβάλουν 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έκαστη και από τον χρηματοοικονομικό οργανισμό AEA-Bridges Impact Corp (ABIC) με 400 εκατομμύρια.  Ο Jochen Zeitz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson, θα ασκεί καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της LiveWire για τα πρώτα δύο χρόνια.

Η LiveWire ιδρύθηκε το 2019 σαν ξεχωριστό τμήμα αποκλειστικά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Harley-Davidson. Στόχος της είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων απαιτούνται προκειμένου να ηγηθεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Σήμερα η LiveWire έχει παρουσία στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη με επόμενο στόχο τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές τις Ασίας.

Η Kymco είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν scooter, μοτοσυκλέτες και ATV, επίσης είναι μια εταιρία με ιστορία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης που ξεπερνάει τα 20 χρόνια. Το πρόγραμμα ανταλλάξιμων μπαταριών IΟΝΕΧ είναι δικό της δημιούργημα και τα τελευταία χρόνια εξέλιξε δυο πρωτότυπα SuperNex & RevoNex ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με εντυπωσιακά και πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο