MOTOTYPOS

Η Yamaha παρουσιάζει το XSR125 Legacy

i-yamaha-parousiazei-to-xsr125-legacy-634894

Η νέα XSR 25 Legacy της Yamaha χρησιμοποιεί ως βάση την επιτυχημένη XSR125 που κυκλοφόρησε το 2021 και διαθέτει τον ίδιο κινητήρα 125 κ.εκ. VVA, καθώς και την ίδια αρχιτεκτονική πλαισίου.

Ωστόσο, η XSR125 Legacy επωφελείται από μια σειρά από στυλιστικές αλλαγές που μεταμορφώνουν τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, προσφέροντάς της μοναδική νεο-ρετρό εμφάνιση. Αυτές οι βελτιώσεις δίνουν στη συγκεκριμένη έκδοση έναν ξεχωριστό χαρακτήρα που ενισχύει τους δεσμούς του με τα κλασικά μοντέλα Yamaha από το παρελθόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της κατηγορίας Sport Heritage.

Εμπνευσμένη από το παρελθόν, κατασκευασμένη για το μέλλον αναφέρει η Yamaha και πραγματικά η XSR125 Legacy είναι κατασκευασμένη για τον αναβάτη ο οποίος εκτιμά το διαχρονικό στυλ, ενώ αναζητά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η XSR125 Legacy είναι εξοπλισμένη με μια σειρά από χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι΄αυτή όπως οι ελαφριοί ακτινωτοί τροχοί με όμορφα φινιρισμένες ζάντες αλουμινίου σε χρυσαφί χρώμα που θυμίζουν τους τροχούς που χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Yamaha των δεκαετιών του 1960 και του 1970 και αποτελούν βασικό στοιχείο στο να δοθεί αυθεντική εμφάνιση και αίσθηση σε αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα Sport Heritage. Επίσης οι νέοι ακτινωτοί τροχοί συνδυάζονται με διπλής χρήσης ελαστικά Metzeler Karoo, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν τη διασκεδαστική πλευρά της “μικρής” Faster Sons μοτοσυκλέτας.

Σε οτι αφορά την εμφάνιση τα γραφικά ακολουθούν τις γραμμές των μεγαλύτερου κυβισμού μοντέλων XSR και ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς της κατηγορίας Sport Heritage.  Οι χρυσαφί και ασημί λωρίδες αναδεικνύουν το κλασικό σχήμα του στρογγυλεμένου ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ το μινιμαλιστικό χρυσαφί γραφικό στα πλαϊνά καπάκια, συμπληρώνει τους χρυσαφί τροχούς.Το ρεζερβουάρ, τα πλαϊνά καπάκια και τα φτερά είναι φινιρισμένα σε χρώμα Historic Black, ενώ το μαύρο πλαίσιο Deltabox, το ψαλίδι, το ανεστραμμένο πιρούνι και τα καπάκια του κινητήρα δίνουν μια κομψή και διακριτική εμφάνιση που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα αυτής της νέας μοτοσυκλέτας 125 κ.εκ.

Η XSR125 Legacy διαθέτει έναν μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ. συμβατό με τις προδιαγραφές Euro5 με ισχύ 11 kW – το μέγιστο επιτρεπόμενο στην κατηγορία της άδειας Α1. Αυτός ο κινητήρας είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στην MT-125 Hyper Naked και την R-125 Supersport και είναι ένας από τους πιο σύγχρονους κινητήρες στην κατηγορία των 125 κ.εκ. Ένα από τα βασικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά του είναι το σύστημα Variable Valve Actuation (VVA) της Yamaha, το οποίο επιτρέπει στον κινητήρα να αποδίδει ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές, αλλά και να λειτουργεί εξαιρετικά στις υψηλές στροφές.

Το πλαίσιο είναι τύπου Deltabox της Yamaha (σχεδιάστηκε αρχικά για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες) και εξασφαλίζει ακρίβεια στις στροφές και σταθερότητα στην ευθεία άλλα παράλληλα το μικρό μεταξόνιο 1.330 χιλ. και το χαμηλό ύψος σέλας στα 815 χιλ. προσφέρουν ευελιξία και ευχρηστία. Το φινιρισμένο σε μαύρο χρώμα ανεστραμμένο (USD) πιρούνι 37 χιλ. της XSR125 Legacy συμπληρώνει την οδική συμπεριφορά σε οτι αφορά την ακρίβεια και το κράτημα.

Ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η XSR125 Legacy συνδυάζει με επιτυχία το διαχρονικό ρετρό στυλ με τη σύγχρονη τεχνολογία, είναι ο στρογγυλός πίνακας οργάνων LCD σε ρετρό στυλ και τα φώτα όπου ο κλασικός προβολέας είναι LED και ενσωματώνει ένα φως ημέρας (DRL) που όπως και το και το μικρών διαστάσεων πίσω φως είναι LED.

Το XSR125 Legacy θα διατίθεται σε χρώμα Historic Black με χρυσαφί τροχούς και θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο του 2022.

Η διαχρονική επιτυχία της σειράς Yamaha Sport Heritage

Από την εμφάνιση των πρώτων μοντέλων Yamaha Sport Heritage, η κατηγορία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, σε αναβάτες κάθε ηλικίας και εμπειρίας που εκτιμούν τον ιδιαίτερο τρόπο που αυτές οι μοτοσυκλέτες, συνδυάζουν το αυθεντικό στυλ αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, με σύγχρονη τεχνολογία και sport επιδόσεις.

Η XSR καθιερώθηκε γρήγορα ως η ιδανική σειρά μοντέλων για αναβάτες που εκτιμούν τις εμβληματικές μοτοσυκλέτες που διαθέτουν αυθεντικό χαρακτήρα και γνήσια γοητεία. Ωστόσο, οι νεότερες XSR700 και XSR900 αποδίδουν φόρο τιμής σε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα περασμένων εποχών και ταυτόχρονα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν υψηλά επίπεδα απόδοσης του κινητήρα, του πλαισίου και του συστήματος πέδησης, παρέχοντας στους αναβάτες τους, τα καλύτερα και των δύο κόσμων.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των μοντέλων της κατηγορίας Yamaha Sport Heritage, έχει δεχτεί ώθηση από την custom σκηνή και ειδικότερα από το πρόγραμμα Yard Built που διοργανώνει η εταιρεία, το οποίο έχει ενθαρρύνει και διευκολύνει την κατασκευή customized μοτοσυκλετών από τους πιο δημιουργικούς customizers της Ευρώπης. Από την έναρξή του, το πρόγραμμα Yard Built έχει οδηγήσει στη δημιουργία περισσότερων από 60 αποκλειστικών, customized μοτοσυκλετών που βασίζονται σε μοντέλα Sport Heritage παραγωγής, ενώ η Yamaha συνεχίζει να επενδύει στο πρόγραμμα Yard Built για το 2022, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Το κίνημα Yard Built έδειξε πώς ένα μοντέλο παραγωγής της Yamaha μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό καμβά προκειμένου να μεταμορφωθεί σε ό, τι επιθυμεί ο κατασκευαστής/αναβάτης του, από ένα flat tracker ή scrambler μέχρι και ένα café racer.

Επηρεασμένες από μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Yamaha από τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80 και εξοπλισμένες με διαχρονικά στοιχεία, όπως ακτινωτούς τροχούς, ιστορικά χρώματα και ποιοτικά εξαρτήματα, αυτές οι Yard Built δημιουργίες της Yamaha έχουν αναζωογονήσει την custom σκηνή και έχουν ενισχύσει την κοινότητα των Faster Sons.

Συνδυάζοντας κλασικό σχεδιασμό και σύγχρονη τεχνολογία με τον δικό της μοναδικό τρόπο, η φιλοσοφία Faster Sons εμπνέει πολλούς αναβάτες να εξατομικεύσουν τις δικές τους μοτοσυκλέτες αλλά και να δημιουργήσουν κάτι πολύ ιδιαίτερο που αντικατοπτρίζει τον προσωπικό τους τρόπο ζωής, προσθέτοντας ταυτόχρονα μια συναρπαστική νέα διάσταση στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Ορισμένα από αυτά τα ρετρό σχεδίασης στοιχεία όπως είναι οι ακτινωτοί τροχοί, αποτελούν πλέον βασικό χαρακτηριστικό στη νέα XSR125 Legacy, υπογραμμίζοντας πώς αυτή η κομψή μοτοσυκλέτα αξιοποιεί ό,τι καλύτερο από το παρελθόν και το συνδυάζει με τη σύγχρονη σχεδίαση και τεχνολογία.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο