Q-TECH

Ποιές δυνατότητες φέρνει το νέο Apple CarPlay στα αυτοκίνητα;

poies-dynatotites-fernei-to-neo-apple-carplay-sta-aftokinita-695488

Η ανανεωμένη έκδοση του Apple CarPlay ενσωματώνει νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν να ελέγχετε τις λειτουργίες του οχήματός σας.

H επόμενη γενιά του CarPlay είναι η απόλυτη εμπειρία iPhone για το αυτοκίνητο. Παρέχει περιεχόμενο για όλες τις οθόνες του οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του ταμπλό οργάνων, διασφαλίζοντας μια συνεκτική εμπειρία σχεδίασης που είναι η καλύτερη του αυτοκινήτου και του iPhone σας. Οι λειτουργίες του οχήματος όπως το ραδιόφωνο και τα χειριστήρια θερμοκρασίας γίνονται απευθείας από το CarPlay. Και οι επιλογές εξατομίκευσης που κυμαίνονται από γραφικά στοιχεία έως την επιλογή σχεδιασμένων σχεδίων συμπλέγματος μετρητών το καθιστούν μοναδικό για τον οδηγό.

Η Apple μοιράστηκε στιγμιότυπα για το πώς θα μοιάζει το σύστημα με μια Aston Martin και μια Porsche, για να δείξει πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι. Για παράδειγμα, στην Aston Martin, καταλαμβάνει την οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (όπως θα περίμενε κανείς) καθώς και το ταμπλό οργάνων, το οποίο διαθέτει αριστοκρατικά ασημένια όργανα μέτρησης, με αγωνιστικά πράσινα περιγράμματα, που συγκρατούν το εξώφυλλο του άλμπουμ των μέσων που ακούγονται προς την.

Εν τω μεταξύ, στην Porsche , το σύστημα ελέγχει την κεντρική οθόνη αφής, τον πίνακα οργάνων και την οθόνη του συνοδηγού. Όλα διαθέτουν το μοτίβο houndstooth που έχει συνδεθεί από καιρό με τη μάρκα, και ο πίνακας οργάνων διαθέτει ένα κεντρικό καντράν με ένα ταχύμετρο στα αριστερά του και ένα χρονόμετρο γύρου στα δεξιά.

Αν και τα σχέδια απέχουν πολύ από το να είναι πρωτοποριακά, βασίζονται σε κάποια ενδιαφέρουσα τεχνολογία. Στο Worldwide Developers Conference της, η Apple υποσχέθηκε ότι το νέο CarPlay θα μπορεί να λαμβάνει δεδομένα απευθείας από το όχημα για να τρέξει πράγματα όπως το ταχύμετρο, το μετρητή μπαταρίας, το μετρητή αερίου και άλλα.

Ο στόχος είναι να ενσωματωθεί απρόσκοπτα η εμπειρία iPhone σε ένα όχημα και να επιτραπεί στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές, τις επαφές και άλλες λεπτομέρειες μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματός τους, ενώ προσφέρει επίσης στους οδηγούς άφθονες δυνατότητες προσαρμογής. Η Apple λέει ότι οι πληροφορίες από το αυτοκίνητό σας δεν θα αποθηκευτούν στο τηλέφωνό σας και ότι η διασύνδεση θα γίνει με τρόπο «φιλικό προς το απόρρητο».

Στην πραγματικότητα, στην πιο πρόσφατη Cayenne , οι χρήστες του CarPlay μπορούν ήδη να ελέγχουν «βασικές λειτουργίες» όπως το ηχοσύστημα, τον έλεγχο του κλίματος και τον φωτισμό περιβάλλοντος. Η Apple τα έχει συνδυάσει σε «λειτουργίες ευεξίας» με ονόματα όπως Relax, Warm Up και Refresh. Η Siri μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο μιας ποικιλίας λειτουργιών χρησιμοποιώντας φωνητικά χειριστήρια.

Δυστυχώς, δεν είναι ακόμη σαφές πότε αυτό το CarPlay θα εισαχθεί στα οχήματα της Porsche. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η Aston Martin έχει υποσχεθεί ότι το επερχόμενο σύστημα ψυχαγωγίας της, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024, θα είναι συμβατό με αυτό.

Όλες οι ειδήσεις

Φόρμουλα 1: Κατά 95% καινούριο το νέο μονοθέσιο της Ferrari

McLaren GTS: Αυτό θα είναι το πιο πρακτικό supercar της αγοράς

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Ολική ανατροπή – Δίμηνη παράταση για την πληρωμή τους

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο