TOP NEWS

F1 Baku GP 2021: Ατυχία Verstappen, λάθος του Hamilton, νίκη του Perez – Τα αποτελέσματα του αγώνα

f1-baku-gp-2021-atychia-verstappen-lathos-tou-hamilton-niki-tou-perez-ta-apotelesmata-tou-agona-619551

Ο Max Verstappen τα είχε κάνει όλα καλά ελέγχοντας τον αγώνα στο Μπακού, όταν λίγους γύρους πριν το τέλος τέθηκε εκτός αγώνα εξαιτίας ενός κλαταρίσματος ελαστικού.

Στην επανεκκίνηση ο Hamilton μπλόκαρε και βγήκε εκτός, επιτρέποντας μια μεγαλειώδη νίκη για τον “ChecoPerez με την έτερη Red Bull Honda.

Στην εκκίνηση ο poleman Leclerc κράτησε πίσω του τον δεύτερο Hamilton αλλά σύντομα φάνηκε το πρόβλημα της Ferrari SF21 που έχει μεγάλη αεροδυναμική αντίσταση και το εκμεταλλεύτηκαν ο Hamilton και οι δύο Red Bull Honda των Verstappen και Perez για να υποβιβάσουν διαδοχικά τον Μονεγάσκο στην τέταρτη θέση στη μεγάλη κεντρική ευθεία. Πρώτος στα πιτς μπήκε ο Hamilton δίνοντας την ευκαιρία στις Red Bull Honda να “καλπάσουν” στην ανοικτή πίστα και αυτό έδωσε το δικαίωμα σε αυτές να περάσουν μπροστά από τον Βρετανό μετά και τα δικά τους πιτ στοπ.

Ο Verstappen ήλεγχε τον αγώνα αλλά αυτό ίσχυσε μέχρι το κλατάρισμα που είχε λίγους γύρους πριν το τέλος. Η διοργανώτρια αρχή Liberty αποφάσισε να διακοπεί ο αγώνας και να δοθεί νέα εκκίνηση από στάση τρεις γύρους πριν το τέλος. Σε αυτήν ο Hamilton ξεκίνησε καλύτερα και πήρε την εσωτερική του Perez, αλλά είχε ένα μπλοκάρισμα και πήγε ευθεία στην πρώτη στροφή στην έξοδο διαφυγής πέφτοντας στις τελευταίες θέσεις και εκτός βαθμών.

Έτσι ο Perez δεν είχε πρόβλημα να πάρει μια μεγάλη νίκη, τη στιγμή που δεύτερος πλασαρίστηκε ο εξίσου εκπληκτικός Vettel με την Aston Martin, έπειτα από “παληκαρίσια” προσπεράσματα επί του Leclerc και του Gasly (Alpha Tauri Honda). Ο Gasly ήταν τρίτος και ο Leclerc μόλις τέταρτος.

Τα αποτελέσματα:

1

S. Pérez

Red Bull·#11
2

S. Vettel

Aston Martin·#5
3

P. Gasly

AlphaTauri·#10
4
C. Leclerc
Ferrari·#16
5

L. Norris

McLaren·#4
6

F. Alonso

Alpine·#14
7

Y. Tsunoda

AlphaTauri·#22
8

C. Sainz Jr.

Ferrari·#55
9

D. Ricciardo

McLaren·#3
10

K. Räikkönen

Alfa Romeo·#7
11

A. Giovinazzi

Alfa Romeo·#99
12

V. Bottas

Mercedes·#77
13

N. Latifi

Williams·#6
14

M. Schumacher

Haas·#47
15

N. Mazepin

Haas·#9
16

L. Hamilton

Mercedes·#44
17

G. Russell

Williams·#63
DNF
18

M. Verstappen

Red Bull·#33
DNF
19

L. Stroll

Aston Martin·#18
DNF
20

E. Ocon

Alpine·#31
DNF

 

 

 

car-prices
google-news
Tags
#F1
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο