MOTORSPORT

Dakar 2022: Πρώτη ειδική – Πρώτος ο Sanders με αυξημένη διαφορά από τον Quintanilla

dakar-2022-proti-eidiki-protos-o-sanders-me-afximeni-diafora-apo-ton-quintanilla-629726

Έχοντας κερδίσει τον Πρόλογο των 19 χιλιομέτρων το Σάββατο, ο Sanders επέλεξε να ξεκινήσει την Κυριακή στην 1η ειδική προς το Hail από την 15η θέση για να ακολουθεί τις ροδιές που αφήνουν οι προηγούμενοι αναβάτες και να μειώσει τον κίνδυνο να χαθεί στην έρημο.

Στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής είχε ένα μικρό προβάδισμα 21 δευτερολέπτων από τον Quintanilla που έφτασε τα 46 δευτερόλεπτα στα μέσα της διαδρομής. Στη συνέχεια παρά το ότι ο Quintanilla κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στα 18 δευτερόλεπτα ο Αυστραλός αναβάτης κατάφερε να μεγαλώσει πάλι τη διαφορά τερματίζοντας τη διαδρομή των 233 χιλιομέτρων με την εντυπωσιακή διαφορά των 2 λεπτών και 7 δευτερολέπτων από το δεύτερο. Έτσι ο Sanders με την GasGas θα ξεκινήσει την Δευτέρα τη 2η ειδική διαδρομή, από το Hail προς Al Artawiya, με ένα συνολικό πλεονέκτημα 3 λεπτών και 7 δευτερόλεπτων.

Ο Quintanilla με την Honda δεν πήγε καλά στο πρώτο κομμάτι της 1ης ειδικής την Κυριακή, μάλιστα κάποια στιγμή βρέθηκε στην τέταρτη θέση, άλλα στη συνέχεια έκανε μια δυναμική επιστροφή, κατάφερε να κερδίσει αρκετό από το χαμένο χρόνο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Ο Walkner με την KTM, νικητής του Ντακάρ του 2018, βρέθηκε στην 3η θέση της κατάταξης αναβαίνοντας δυο θέσεις , αλλά με σημαντική διαφορά 11 λεπτών και 6 δευτερολέπτων από τον πρώτο.

Ο rookie Mason Klein με την BAS KTM τερμάτισε τέταρτος μόλις 14 δευτερόλεπτα πίσω από τον Walkner, με τον Lorenzo Santolino με Sherco TVS να βρίσκετε ακριβώς πίσω του και να καταλαμβάνει την 5η θέση.

Ο Adrien van Beveren, που ήταν ο κορυφαίος αναβάτης με Yamaha, βρέθηκε στην έκτη θέση της 1ης ειδικής άλλα κράτησε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη μπροστά από τον Mason, τον Sam Sunderland με KTM και τον Santolino με Sherco.

Oι Xavier de Soultrait με Husqvarna, Ross Branch με Yamaha και ο Skyler Howes με Husqvarna ολοκλήρωσαν την 10άδα στην κατάταξη μετά από την 1η ειδική.

Ο Benavides, ο οποίος ήταν στην 4η θέση μετά από τον τον Πρόλογο του Σαββάτου σήμερα δεν πήγε καλά και τώρα έχει μια διαφορά 36 λεπτών από τον πρώτο κάτι που θα τον δυσκολέψει στην προσπάθειά του να επαναλάβει την νίκη που είχε με την Honda στον περυσινό αγώνα

Τέλος ο Danilo Petrucci με την Tech 3 KTM, τερμάτισε στη 13η θέση και στη 12η συνολικά.

Κατάταξη μετά από την 1η ειδική

Θέση Αρ. Αναβάτης Μοτ/τα Χρόνος Διαφορά
1 4 SANDERS DANIEL GasGas 04:38:40
2 7 QUINTANILLA PABLO HONDA 04:41:47 +00:03:07
3 52 WALKNER MATTHIAS KTM 04:49:46 +00:11:06
4 42 VAN BEVEREN ADRIEN YAMAHA 04:51:26 +00:12:46
5 43 KLEIN MASON BAS KTM 04:53:14 +00:14:34
6 3 SUNDERLAND SAM GasGas 04:54:36 +00:15:56
7 15 SANTOLINO LORENZO SHERCO 04:55:34 +00:16:54
8 12 DE SOULTRAIT XAVIER HUSQVARNA 04:57:16 +00:18:36
9 16 BRANCH ROSS YAMAHA 04:58:01 +00:19:21
10 5 HOWES SKYLER HUSQVARNA 05:03:52 +00:25:
car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο