TOP NEWS

Hoonitron: Ένα πρωτότυπο Audi S1 e-tron στα χέρια του Ken Block

hoonitron-ena-prototypo-audi-s1-e-tron-sta-cheria-tou-ken-block-628973

Η Audi παρουσίασε το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron που έχει αναπτύξει αποκλειστικά για τον Αμερικανό μετρ του drift Ken Block.

Αυτό το ηλεκτρικό μοναδικό αυτοκίνητο θα είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα νέο βίντεο που θα παράγει ο Ken Block μαζί με την ομάδα του για κυκλοφορία τους επόμενους μήνες. «Το S1 Hoonitron συνδυάζει πολλά από αυτά για τα οποία ήταν ήδη διάσημη η Audi στη δεκαετία του 1980», δήλωσε ο Ken Block, του οποίου ο ενθουσιασμός για τα αυτοκίνητα ράλι της Audi πυροδοτήθηκε σε νεαρή ηλικία.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο οδηγός γνώρισε το αυτοκίνητο για πρώτη φορά. «Η Audi μου έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσω για λίγες μέρες στη Γερμανία», αναφέρει ο Ken Block για να συνεχίσει: «Είμαι εξοικειωμένος με πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης και κιβώτια ταχυτήτων, αλλά υπήρχαν πολλά νέα πράγματα για μένα να μάθω εδώ. Μπορώ να πραγματοποιήσω ντόνατ με ταχύτητα 150 χλμ./ώρα απευθείας από στάση χρησιμοποιώντας μόνο το δεξί μου πόδι και είναι μια ολοκαίνουργια εμπειρία για μένα».

Δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση, ισχύς σε αφθονία, ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα και τα πλήρη πρότυπα ασφαλείας όπως ορίζονται από το κορυφαίο διοικητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη FIA, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Audi S1 Hoonitron. Ολόκληρη η ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας, του S1 Hoonitron πραγματοποιήθηκε από την Audi Sport στην τοποθεσία Neckarsulm – ιδανική για το συγκεκριμένο project καθώς εκεί παράγεται και το Audi RS e-tron GT.

Το τμήμα Audi Design της εταιρίας στο Ingolstadt ήταν υπεύθυνο για την σχεδίαση του πρωτότυπου μοντέλο, το οποίο εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από τον αρχισχεδιαστή Marc Lichte και την ομάδα του. «Όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για αυτό το έργο, όλη η ομάδα ενθουσιάστηκε αμέσως. Είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει την εικόνα της μάρκας μας με το μέλλον», αναφέρει ο επικεφαλής σχεδίασης της Audi. Οι προκλήσεις ήταν τεράστιες: «Επρόκειτο για τη δημιουργία μιας μοντέρνας, πλήρως ηλεκτρικής εκδοχής του μοντέλου S1 Pikes Peak. Το χρονοδιάγραμμα ήταν εξαιρετικά βραχύ καθώς η διαδικασία σχεδιασμού μας συνήθως διαρκεί από 12 έως 18 μήνες ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση, είχαμε μόνο τέσσερις εβδομάδες από το πρώτο μέχρι το τελικό σχέδιο. Ήμασταν συνεχώς σε επαφή με τον Ken Block και την ομάδα του σε μία αμφίδρομη ανταλλαγή ιδεών».

Ο Ken Block και η ομάδα του πρόκειται να δημιουργήσουν ένα βίντεο της διάσημης σειράς του Gymkhana με το S1 Hoonitron. Οι θαυμαστές του Ken Block θα μπορέσουν να απολαύσουν το video που θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη σειρά παραγωγών «Elektrikhana».

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο