VIDEOS

The ICE St. Moritz: Κλασσικά και σπάνια supercars στα χιόνια

the-ice-st-moritz-klassika-kai-spania-supercars-sta-chionia-632871

Πριν από μερικές μέρες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το I.C.E. (International Concours of Elegance) του 2022, στο χιονισμένο St. Mortiz της Ελβετίας.

Η πρώτη εκδήλωση του συγκεκριμένου θεσμού πραγματοποιήθηκε το 2019, και στόχευε στην στατική συλλογή vintage, κλασσικών και αγωνιστικών αυτοκινήτων. Δυστυχώς, η πανδημία του ξέσπασε το 2020 δεν επέτρεψε στην επανάληψη του εντυπωσιακού event ούτε εκείνη, αλλά ούτε την επόμενη χρονιά (2021).

Φέτος, ήταν και πάλι δυνατό να γίνει η δεύτερη ξεχωριστή, εκδήλωση, που έλαβε χώρα την παγωμένη λίμνη μπροστά από το St. Moritz. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν -με ζωηράδα- τα αυτοκίνητά τους σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα, που στήθηκε στην αρχή της χειμερινής σεζόν.

Η ποιότητα των οχημάτων που παρουσιάζονται είναι εντυπωσιακή, με μοντέλα όπως μία σκούρα μπλέ Ferrari 205 GTO (πλαίσιο 4219GT), η μαύρη Ferrari Testarossa που αποτέλεσε το αυτοκίνητο του Michael Jackson σε μία τηελοπτική διαφήμιση της Pepsi, μία πορτοκαλί Lamborghini Miura, αλλά και μία γνήσια Aston Martin DB5, που είχε χρησιμοποιηθεί ως αυτοκίνητο του James Bond στις αντίστοιχες ταινίες.

Τέλος, είδαμε πολλά κλασσικά αγωνιστικά τύπου “barchetta”. Πιο συγκεκριμένα, μία Mercedes 300 SLS “Porter Special”, μία Maserati 200S, μία Aston Martin DB3S και μία κίτρινη Ferrari 750 Monza.

Σε αυτό το γκρούπ συμμετείχε και η τελευταία (από τις 3) Pagani Zonda HP Barchetta, με τον Horacio Pagani να την οδηγεί και να την παραδίδει στον νέο ιδιοκτήτη της.

Φυσικά, δεν έλειψαν και τα ιστορικά αγωνιστικά της Formula 1, με μοντέλα όπως η Ferrari 246 Dino F1, η Alfa Romeo Tipo B P3,  μία απομίμηση της Maserati 250 F και το Cisitalia D46.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο