STYLE

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα και τα ασφαλέστερα τραγούδια για οδήγηση!

afta-einai-ta-pio-epikindyna-kai-ta-asfalestera-tragoudia-gia-odigisi-698174

Μια καλά επιλεγμένη playlist μπορεί πραγματικά να βελτιώσει το ταξίδι, ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέγετε τραγούδια που δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Ενώ η μουσική και η οδήγηση συχνά συμβαδίζουν, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι όλα τα τραγούδια κατάλληλοι συγκυβερνήτες στο δρόμο. Ορισμένες μελωδίες μπορούν να αποσπάσουν απίστευτα την προσοχή όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, προκαλώντας ενδεχομένως απώλεια της συγκέντρωσης ή ακόμη και προτρέποντας τους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Έχοντας αυτό κατά νου, η Compare the Market AU συνέταξε έναν δείκτη που βασίζεται σε διάφορους παράγοντες απόσπασης της προσοχής, όπως το BPM, η ενέργεια, η χορευτικότητα και η φωτεινότητα, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανάλυσης API του Spotify, για να απονείμει στα δημοφιλή τραγούδια της λίστας αναπαραγωγής για οδήγηση μια συνολική βαθμολογία απόσπασης της προσοχής.

Τα 10 τραγούδια που αποσπούν περισσότερο την προσοχή είναι τα εξής:

Κατ.

Τίτλος

Καλλιτέχνης

Σκορ απόσπασ

ης προσοχής (%)

1

Dragostea Din Tei

O-Zone

78.76

2

Empire State Of Mind

JAY-Z

78.37

3

Pump It

Black Eyed Peas

77.80

4

Wanna Be Startin’ Somethin’

Michael Jackson

77.11

5

All About That Bass

Meghan Trainor

76.59

6

Price Tag

Jessie J

76.46

7

Despacito – Remix

Luis Fonsi

76.39

8

Hey Baby (Radio Mix)

DJ Ötzi

76.36

9

The Lazy Song

Bruno Mars

76.26

10

Beat It

Michael Jackson

76.13

Με βάση τους παραπάνω παράγοντες, το “Dragostea Din Tei” του O-Zone καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως το τραγούδι που αποσπά την προσοχή των οδηγών. Αυτό οφείλεται κυρίως στο υψηλό BPM (130) και το σκορ χορευτικότητας (81), που μπορεί να κάνει τους οδηγούς να χτυπήσουν τα πόδια τους ή να κινηθούν μαζί με τη μουσική. Επίσης, η εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία ενέργειας (97) θα μπορούσε ακόμη και να κάνει τους οδηγούς να αγχώνονται, κάτι που ίσως δεν είναι ιδανικό για μια ήρεμη και συγκεντρωμένη εμπειρία οδήγησης. Ο συνδυασμός υψηλού BPM, ενέργειας και χορευτικότητας συμβάλλει στην υψηλή βαθμολογία απόσπασης της προσοχής 78,76%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το “Empire State of Mind” του Jay-Z. Με BPM 174, αυτό το τραγούδι έχει εξαιρετικά υψηλό ρυθμό, ο οποίος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή ορισμένων οδηγών, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων. Το υψηλό επίπεδο ενέργειας (96) μπορεί επίσης να συμβάλλει στην απόσπαση της προσοχής, αλλά η σχετικά χαμηλότερη βαθμολογία χορευτικότητας (49) υποδηλώνει ότι μπορεί να μην προτρέπει σε σωματική κίνηση.

Το “Pump It” από τους Black Eyed Peas διεκδικεί την τρίτη θέση. Το BPM 154 υποδηλώνει γρήγορο ρυθμό και η βαθμολογία χορευτικότητας 65 υποδηλώνει ότι το τραγούδι έχει έντονο ρυθμό, που ενδεχομένως οδηγεί σε σωματική κίνηση και συμβάλλει στη συνολική βαθμολογία απόσπασης της προσοχής 77,80%.

Την πρώτη 5άδα των τραγουδιών που αποσπούν περισσότερο την προσοχή από την οδήγηση συμπληρώνουν το “Wanna Be Startin’ Somethin'” του Michael Jackson και το “All About That Bass” της Meghan Trainor. Ο συνδυασμός υψηλής ενέργειας (92) και χορευτικότητας (85) του τραγουδιού του Michael Jackson οδηγεί σε ένα σημαντικό σκορ απόσπασης της προσοχής 77,11%, καθώς ο έντονος ρυθμός του θα μπορούσε να κάνει πιο πιθανό το ενδεχόμενο οι οδηγοί να θέλουν να κινηθούν στο ρυθμό της μουσικής. Ενώ το “All About That Bass” της Meghan Trainor έχει υψηλό BPM 134 και υψηλή χορευτικότητα (81), οδηγώντας σε βαθμολογία απόσπασης της προσοχής 76,59%.

Ο γενικός διευθυντής γενικών ασφαλίσεων της Compare the Market Australia, Adrian Taylor, δήλωσε: “Η επιλογή της σωστής μουσικής κατά την οδήγηση είναι κάτι περισσότερο από θέμα προσωπικού γούστου- μπορεί να είναι θέμα οδικής ασφάλειας. Η απόσπαση της προσοχής ακούγοντας το αγαπημένο σας τραγούδι μπορεί να σας οδηγήσει να οδηγείτε επικίνδυνα, η οποία – εκτός από την αύξηση του κινδύνου ατυχήματος – μπορεί επίσης να αυξήσει τα ασφάλιστρά σας εάν καταλήξετε με κλήσεις ή κακό ιστορικό οδήγησης.

“Ανεξάρτητα από το τι τραγούδια ακούτε, είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στην οδήγηση, τόσο για τη δική σας ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των άλλων”.

Για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών που αποσπούν λιγότερο την προσοχή κατά την οδήγηση, πατήστε εδώ.

Όλες οι ειδήσεις

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Τρέξτε να προλάβετε – Άνοιξε εκ νέου το πρόγραμμα

Mercedes G-Class «χορεύουν» σαν… τανκς στο Λας Βέγκας

Έτσι θα είναι η νέα ηλεκτρική Porsche Macan

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο