ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ο νέος τρόπος οδήγησης του One-Pedal Driving. Πώς είναι στην πράξη;

o-neos-tropos-odigisis-tou-one-pedal-driving-pos-einai-stin-praxi-711199

Οδηγώντας το ηλεκτρικό MINI Cooper SE ανακαλύπτεις ότι σχεδόν δε χρησιμοποιείς φρένα. Λέγεται One-Pedal Driving. Αυτές είναι οι εντυπώσεις.

Το σύστημα ανάκτησης με ένα αμιγώς ηλεκτρικό, αναλόγως του πώς είναι ρυθμισμένο το λογισμικό του, επιτρέπει σχεδόν να σταματάς χωρίς καν να ακουμπάς το φρένο. Αναλόγως φόρας και απόστασης, μερικές φορές και χωρίς το προαναφερόμενο «σχεδόν».

Κατεβαίνω ντάλα μεσημέρι την Εθνική προς Παραλιακή. Γίνεται της τρελής, ειδικά από το ύψος της Μεταμόρφωσης. All time classic σκηνή αθηναϊκού μποτιλιαρίσματος. Είμαι σε ένα δημοσιογραφικό MINI Electric. Απ’ έξω, η φόρμα του best seller στα boutique cars, όπως μου αρέσει να τα λέω (βάλτε μέσα τα Fiat 500 και Beetle), είναι η κλασική, τρίθυρη που ξέρουμε. Στο πιο μινιμαλιστικό της ίσως.

Δεν υπάρχει μπροστινό ψυγείο. Ηλεκτρικό το όχημα, γαρ.

Το πίσω είναι πιο απλοποιημένο, με ψεύτικες εξατμίσεις. Και οι τροχοί είναι σχεδόν επίπεδοι. Τόσο-όσο για να σου θυμίζουν πως εδώ έχει γίνει μια προσπάθεια για να έχεις τη λιγότερη αεροδυναμική αντίσταση.

Ταυτόχρονα, μια υπέροχα χαμηλή θέση οδήγησης, ένα παχύ βολάν, μια ευρηματικά βαμμένη multitone οροφή που κάνει ντεγκραντέ μεταξύ μαύρου και μπλε και οθόνες με χαριτωμένα μεν χρήσιμα δε γραφικά κυριαρχούν στο εσωτερικό.

Όμως αυτό που έρχεται πρωτόγνωρα να σου χτυπήσει, σα σφαλιάρα, την πόρτα του στυλ οδήγησης που ξέρεις μέχρι σήμερα, δεν είναι άλλο από το λεγόμενο One-Pedal Driving.

Διαβάστε τη συνέχεια στο 4drivers.gr πατώντας εδώ.

Όλες οι ειδήσεις

Η Ford γιορτάζει τα 60 χρόνια της εμβληματικής Mustang

Ποια αυτοκίνητα μπορούν να ρυμουλκήσουν ένα αεροπλάνο;

Δοκιμή BMW iX2 xDrive30: Γεννημένη για να ξεχωρίζει

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο