ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πως θα προφυλάξετε το αυτοκίνητο σας από την Αφρικανική σκόνη;

pos-tha-profylaxete-to-aftokinito-sas-apo-tin-afrikaniki-skoni-633937

Η αφρικανική σκόνη αν και ακίνδυνη για την υγεία μας, πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά.

Η συχνότητα εμφάνισης της αφρικανικής σκόνης συνεχώς αυξάνεται δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στους οδηγούς. Ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προφυλάξουμε το αυτοκίνητο μας:

1. Κουκούλα

Είναι ο πιο απλός τρόπος για να προφυλάξετε το σταθμευμένο όχημα. Ιδανικά κάθε όχημα που βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο θα έπρεπε να καλύπτεται. Η αφρικανική σκόνη πλέον καθιστά αναγκαία την κουκούλα αν δεν θέλουμε να βρούμε «θαμμένο» το αυτοκίνητό μας στην κόκκινη άμμο. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο αποφεύγετε ένα επιπλέον πλύσιμο, αλλά διασφαλίζετε πως η σκόνη δεν θα αλλοιώσει το χρώμα του οχήματος και θα δυσκολευτεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό του.

2. Συχνό πλύσιμο

Θα ήταν καλό να αυξήσετε τη συχνότητα που πλένετε το αυτοκίνητο σας εξωτερικά. Τώρα για το εσωτερικό θα πρέπει να μπείτε στον κόπο να κάνετε «στεγνό καθάρισμα» καθώς η σκόνη δεν μπορεί να απομακρυνθεί τόσο εύκολα από τα καθίσματα. Ιδανικός σύμμαχος γι’ αυτή τη δουλειά είναι το ηλεκτρικό σκουπάκι.

3. Αποφύγετε τα παράθυρα

Όταν η αφρικανική σκόνη βρίσκεται σε έξαρση προτιμήστε να κρατήσετε κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας και να βάλετε τον εξαερισμό ή το air condition. Με αυτό τον τρόπο θα εισχωρήσει λιγότερη σκόνη στη καμπίνα καθώς θα κρατηθεί από τα φίλτρα.

4. Καθαρισμός και αλλαγή φίλτρων αέρα

Όπως είπαμε ο κλιματισμός θα προστατέψει το εσωτερικό της καμπίνας αλλά η αφρικανική σκόνη θα πάει κάπου αλλού. Έτσι θα πρέπει να αυξήσετε τη συχνότητα που κάνετε έλεγχο στα φίλτρα αέρα του οχήματος για να δείτε αν χρειάζονται καθαρισμό ή αλλαγή. Αν αλλάξατε πρόσφατα φίλτρα και τα δείτε «κόκκινα» μην σας ανησυχήσει πως θα μπείτε σε περιττά έξοδα. Ο γρηγορότερος και καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσετε είναι με πεπιεσμένο αέρα. Αποφύγετε το πλύσιμο τους γιατί ναι μεν θα καθαρίσουν, αλλά το υλικό μπορεί να μην στεγνώσει καλά και σταδιακά να αναπτυχτεί μούχλα δημιουργώντας δυσοσμία στο εσωτερικό τους.

5. Κέρωμα

Το κέρωμα θα βοηθήσει να προστατέψετε το εξωτερικό σμάλτο του χρώματος από την σκόνη αλλά και τις φθορές τριβής από τις υψηλές ταχύτητες.

6. Όχι περιττές μετακινήσεις

Εάν δεν έχετε να πάτε κάπου, καλό θα ήταν να αφήσετε παρκαρισμένο το όχημα σας σε κάποιο κλειστό σημείο ή καλυμμένο με κουκούλα μέχρι να το χρειαστείτε ή να εξασθενήσει η συγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης.

Όλες οι ειδήσεις

Δοκιμάζουμε το εξωφρενικό KIA EV6 GT με τους 585 ίππους

Νέο Renault Captur: Φτιαγμένο για να ζεις μαζί του!

Τι γνωρίζουμε για το νέο Tesla Model 3 Ludicrous των 626 ίππων

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο