ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πως να πρέπει διασχίζετε δρόμους με μεγάλο όγκο νερού

pos-na-prepei-diaschizete-dromous-me-megalo-ogko-nerou-653265

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν κάποιος προσπαθεί να διασχίσει με το όχημά του λιμνάζοντα νερά μεγάλου ύψους.

Η διάσχιση ενός πλημμυρισμένου δρόμου χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, ειδικά για κάποιον νέο οδηγό. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας από όλους τους οδηγούς, καθώς δεν είναι λίγοι οι δρόμοι στη χώρα μας που παρουσιάζουν πια τέτοιες συνθήκες συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερού. Το νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα οχήματα και κυρίως, να θέσει τους οδηγούς τους σε κίνδυνο.

Είναι σημαντικόμ καταρχήν, για έναν μη έμπειρο οδηγό να αποφύγει την διάσχιση τέτοιων δρόμων – αν είναι δυνατό – και να προτιμήσει την αναστροφή . Αν αυτό είναι αδύνατο, ο οδηγός πρέπει να κινήσει το αυτοκίνητο μόνο με πρώτη, με χαμηλή ταχύτητα, χωρίς να επιταχύνει αλλά και χωρίς να σταματήσει τελείως το όχημα.

Η πιο κοινή, αλλά και μεγάλη, βλάβη που μπορεί να υποστεί ένα όχημα, είναι να εισέλθει νερό στο κιβώτιο ταχυτήτων του ή και στο φίλτρο αέρα και να ακινητοποιηθεί, συνήθως αν η στάθμη του νερού υπερβαίνει τα 15 με 20 εκατοστά.

Μια λύση, επίσης, για να απομακρυνθεί από τα φρένα το νερό, είναι ο οδηγός να χρησιμοποιήσει 2 η΄3 φορές το σύστημα των φρένων του οχήματος όταν εξέλθει από το σημείο στο οποίο έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού.

Όλες οι ειδήσεις

 

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο