ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εντυπωσιακή η νέα Ferrari 812 Competizione

entyposiaki-i-nea-ferrari-812-competizione-619390

Φώτης Ραΐσης

Η Ferrari παρουσίασε πρόσφατα το μοντέλο 812 Competizione. Ένα supercar περιορισμένης παραγωγής που προέρχεται από την 812 Superfast και απευθύνεται σε ενθουσιώδεις συλλέκτες της φίρμας από το Μαρανέλο. Η 812 Competizione διαθέτει καινοτόμες ιδέες σε ότι αφορά στην τεχνολογία του κινητήρα, την αεροδυναμική και το στήσιμο του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων – προέρχεται από την Ferrari 812 Superfast – που αποδίδει 830 ίππους. Φυσικά αρκετά στοιχεία και επιμέρους τμήματα πάνω στον κινητήρα έχουν αναβαθμιστεί όπως το σύστημα εισαγωγής μεταβλητής γεωμετρίας, τα έμβολα και ο στροφαλοφόρος άξονας. Επίσης, μία από τις σημαντικότερες βελτιώσεις αφορά στους εκκεντροφόρους που πλέον έχουν επίστρωση DLC κατά τα πρότυπα των μονοθεσίων της F1.

Η 812 Competizione διαθέτει ένα νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης που την κάνει ευκίνητη ενώ εξελιγμένο είναι και το σύστημα ελέγχου πλαγιολίσθησης (Side Slip Control – SSC). Οι ζάντες από ανθρακονήματα διατίθενται για πρώτη φορά σε Ferrari με κινητήρα V12 και προσφέρουν συνολική μείωση βάρους κατά 3,7 κιλά σε σύγκριση με τις ελαφριές σφυρήλατες ζάντες του μοντέλου 812 Superfast.

Γενικώς, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από τους τεχνικούς και τους σχεδιαστές στο να γίνει το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, με αποτέλεσμα να μειωθεί το συνολικό του βάρος κατά 38 κιλά (απόβαρο 1.487 κιλά) σε σχέση με την 812 Superfast. Τα ανθρακονήματα χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς στο αμάξωμα, ιδίως στους μπροστινούς προφυλακτήρες, τους πίσω προφυλακτήρες, την πίσω αεροτομή και τις εισαγωγές αέρα.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο