TOP NEWS

Η νέα γενιά της Mercedes-AMG SL, αποκλειστικά με V8 και τετρακίνηση

i-nea-genia-tis-mercedes-amg-sl-apokleistika-me-v8-kai-tetrakinisi-626413

H Mercedes αποκάλυψε την ολοκαίνουργια SL, η οποία είναι πολύ πιο δυναμική από κάθε προκάτοχό της.

The New Mercedes-AMG SL Is V8-Powered And AWD Only - News

Η Mercedes SL δεν «νοιαζόταν» ποτέ στο να είναι sport αυτοκίνητο, αλλά πιο πολύ  ένα Grand Tourer. Στην τελευταία γενιά του, αυτό αλλάζει. Αυτή τη φορά, η Daimler ανέθεσε στο AMG Division να αναλάβει την ανάπτυξη του νέου μοντέλου, ακριβώς όπως είχε κάνει με τις SLS και GT. Μετά από μία σειρά teasers της εταιρείας, που μας είχαν «δείξει» το εσωτερικό της, τώρα βλέπουμε ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Η σιλουέτα έχει αρκετές ομοιότητες με το GT, αλλά τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν κανένα κοινό δομικό εξάρτημα, σύμφωνα με τη Mercedes. Η SL χρησιμοποιεί ένα νέο πλαίσιο αλουμινίου με 50% καλύτερη στιβαρότητα από το GT και 40% βελτιωμένη κατά μήκος στιβαρότητας.

The New Mercedes-AMG SL Is V8-Powered And AWD Only - News
Αντίθετα με τα SL των περασμένων γενεών, η αερανάρτηση δεν είναι πλέον διαθέσιμη, καθώς όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν ελαφριές σιδερένιες, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Οι μπροστινές αναρτήσεις, μπορούν να αυξήσουν το ύψος του εμπρός μέρους κατά 3 εκατοστά, κάτι πολύ χρήσιμο για τα σαμαράκια.
Το «κερασάκι στην τούρτα» των δυναμικών επιδόσεων, είναι το σύστημα τετραδιεύθυνσης.
The New Mercedes-AMG SL Is V8-Powered And AWD Only - News

Το στιβαρό αμάξωμα, η έξυπνη ανάρτηση και η τετραδιεύθυνση, κάνουν το νέο μοντέλο, την πιο δυναμική SL όλων των εποχών. Για αρχή, η Mercedes θα προσφέρει δύο ισχυρές επιλογές κινητήρα, όπου και στις δύο περιπτώσεις πρόκεται για έναν twin-turbo V8 4 λίτρων.

Στην SL 55, αποδίδει 469 ίππους, με τελική ταχύτητα 295 χλμ./ώρα και κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3.9 δευτερόλεπτα.

Η SL 63, αποδίδει 577 ίππους, με την δύνατοτητα να επιταχύνει από την στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3.6 δευτερόλεπτα. Το 63 διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενες βάσεις κινητήρα, που «σφίγγουν» όταν πιέζεται ο V8, και χαλαρώνουν για χάρη της άνεσης.

Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης, αν και δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστεί κάποια πισωκίνητη έκδοση. Μία υβριδική SL είναι επίσης στο πρόγραμμα παραγωγής.

The New Mercedes-AMG SL Is V8-Powered And AWD Only - News

Η μεταλλική ανακλινόμενη οροφή ήταν πάντα ένα δυνατό σημείο της SL. Πλέον, οι υφασμάτινες οροφές είναι τόσο καλές, που δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί το βαρύ μεταλλικό σύστημα. Έτσι λοιπόν, η SL έχει για πρώτη φορά υφασμάτινη οροφή.

Χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα να ανοίξει ή να κλείσει, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι την ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα. Παρά την νέα οροφή, η SL δεν είναι ελαφριά, καθώς ζυγίζει σχεδόν 2 τόνους.

The New Mercedes-AMG SL Is V8-Powered And AWD Only - News

Αυτό συμβαίνει γιατί η πολυτέλεια και η άνεση δεν σταμάτησαν ποτέ να παίζουν βασικό ρόλο στη «συνταγή» της SL. Στο εσωτερικό, υπάρχουν μεγάλα δερμάτινα καθίσματα που δείχνουν πολύ αναπαυτικά, μία οθόνη 11.9 ιντσών για το MBUX Infotainment και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών.

Οι τιμές της νέας SL δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά έτσι κι αλλιώς, δεν θα δούμε το νέο μοντέλο στο δρόμο πριν την άνοιξη του 2022.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο