Q-ELECTRIC

bZ4X: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota

bz4x-to-proto-amigos-ilektriko-aftokinito-tis-toyota-626533

H Toyota παρουσιάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του bZ4X, του πρώτου μοντέλου μιας νέας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) bZ – beyond Zero.

Πιστό – σχεδιαστικά και τεχνολογικά - στη πρωτότυπη έκδοσή του, που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος, το bZ4X παραγωγής είναι το πρώτο μοντέλο που εξελίχθηκε από την Toyota αποκλειστικά ως BEV. Επίσης είναι το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται στη νέα ειδική πλατφόρμα για μοντέλα BEV της εταιρείας. Βασισμένο στη φιλοσοφία e-TNGA, αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τη Subaru. Η ενσωμάτωση της μονάδας της μπαταρίας ως αναπόσπαστο τμήμα του πλαισίου, κάτω από το πάτωμα του οχήματος, παρέχει τα θεμελιώδη οφέλη ενός χαμηλού κέντρου βάρους, μιας άριστης κατανομής βάρους εμπρός/πίσω και υψηλής ακαμψίας αμαξώματος για εξαιρετική ασφάλεια, οδηγική άνεση και οδική συμπεριφορά.

Το bZ4X είναι ένα ευρύχωρο, άνετο SUV, που διατίθεται με νέο σύστημα τετρακίνησης το οποίο προσφέρει κορυφαία συμπεριφορά εκτός δρόμου και επιδόσεις με ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα. Η καθαρή, κομψή και δυναμική εξωτερική του σχεδίαση αντανακλά αφενός τα προηγμένα BEV χαρακτηριστικά, αφετέρου το SUV κύρος του, και εισάγει ένα νέο στοιχείο ταυτότητας για τη μάρκα: το εμπρός σχήμα που παραπέμπει σε μαχητικό αεροσκάφος, αποπνέοντας μία αίσθηση δύναμης. Το μακρύ μεταξόνιο προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία σε μία φωτεινή και άνετη πενταθέσια καμπίνα, και άφθονο χώρο για αποσκευές.

Η Toyota έχει αξιοποιήσει μία εμπειρία σχεδόν 25 χρόνων στην τεχνολογία της μπαταρίας ηλεκτρικών οχημάτων για τη διασφάλιση μιας παγκοσμίως κορυφαίας ποιότητας, αντοχής και αξιοπιστίας για τη μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί με ενέργεια το bZ4X. Ακόμα και μετά από 10 χρόνια οδήγησης, εκτιμάται ότι η μπαταρία θα εξακολουθεί να προσφέρει το 90% της αρχικής της απόδοσης. (Προκαταρτικές τιμές στη φάση εξέλιξης. Η περίοδος χρήσης και η χιλιομετρική κάλυψη υπολογίζεται στα 10 χρόνια, ή τα 240.000 km, όποιο συμβεί πρώτο.)

Με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία, η εκτιμώμενη αυτονομία είναι πάνω από 450 km (ανάλογα με την έκδοση, τα ακριβή δεδομένα θα επιβεβαιωθούν σε επόμενο στάδιο). Το bZ4X θα προσφέρει επίσης προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως μία οροφή με ηλιακά πάνελ για τη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης ή ενώ το όχημα είναι σταθμευμένο και την τρίτη γενιά Toyota Safety Sense με νέα και βελτιωμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.

Το bZ4X θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στις 2 Δεκεμβρίου, και στη συνέχεια θα ανοίξει το σύστημα online κρατήσεων για πελάτες που επιθυμούν να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα το αποκτήσουν.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο