ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η νέα Ferrari περιορισμένης παραγωγής: Daytona SP3

i-nea-ferrari-periorismenis-paragogis-daytona-sp3-627700

Ήταν στις 6 Φεβρουαρίου του 1967 όταν η Ferrari κατέλαβε τις τρείς πρώτες θέσεις στον 24ωρο αγώνα της Daytona, μέσα στο σπίτι της Ford.

Θέλοντας να τιμήσει τις ένδοξες εποχές της αγωνιστικής της ιστορίας, η εταιρεία από το Μαρανέλο δημιούργησε πριν από τρία χρόνια τη σειρά μοντέλων «Icona» που ουσιαστικά αποτελούν τις σύγχρονες εκδοχές εμβληματικών τετράτροχων από το παρελθόν της. Η αρχή έγινε με την πρεμιέρα των Ferrari Monza SP1 και SP2, το 2018, για να φθάσουμε σήμερα στο εντυπωσιακό μοντέλο Daytona SP3 που τιμά εκείνες τις Ferrari του 1967 που κέρδισαν τον αμερικάνικο αγώνα αντοχής.

Η Ferrari Daytona SP3 θα είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής (599 αντίτυπα) όπου παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε συλλέκτες της μάρκας στα πλαίσια της εκδήλωσης Ferrari Finali Mondiali 2021 συγκεντρώνοντας παραγγελίες που σχεδόν κάλυψαν την παραγωγή, μολονότι το μοντέλο κοστίζει πάνω από 2 εκατ. ευρώ.

Τεχνολογικά, το μοντέλο εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων V12 (περιεχόμενη γωνία μεταξύ κυλίνδρων 65 μοίρες) με απόδοση 840 ίππων και μέγιστη ροπή 697 Nm στις 9.500 σ.α.λ. που είναι και ο ισχυρότερος θερμικός κινητήρας που έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο της Ferrari μέχρι σήμερα. Βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου – στην πλάτη των δύο καθισμάτων της καμπίνας – μεταδίδοντας την κίνηση στου πίσω τροχούς.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από σύνθετα υλικά χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της Formula 1. Η δε αεροδυναμική είναι εντυπωσιακή, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες της αεροναυπηγικής χωρίς όμως ενεργά συστήματα αεροτομών και διαχυτών. Λόγω της έξυπνης ενσωμάτωσης αυτών των τεχνικών καινοτομιών, το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από 0 - 100 χλμ./ώρα σε 2,85 δευτερόλεπτα και από 0 - 200 χλμ./ώρα σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα φθάνει στα 340 χλμ./ώρα και αυτά για ένα μοντέλο με αμάξωμα μήκους 4,686 μ. και συνολικού βάρους 1.485 κιλών.

Τέλος, για την Ferrari Daytona SP3, η Pirelli έχει αναπτύξει τα νέα ελαστικά P Zero Corsa που φέρουν ειδική τεχνολογία για κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα διαστάσεων 265/30 ZR 20 ιντσών για τον μπροστινό άξονα και 345/30 ZR 21 ιντσών για του πίσω κινητήριους τροχούς.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο